notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket a gyönyörű helyeket neked is látnod kell!

hirdetes

Gyönyörű helyek Magyarországon

LK
Ezeket a gyönyörű helyeket neked is látnod kell!

Veszprém

Nem messze a Balatontól találjuk Veszprémet, a nyugati országrész egyik gyöngyszemét. A királynék városának titulált, hét dombra épült település egykor Gizella királyné otthonaként szolgált. A városi várnegyedben egy X. században épült katedrálist, egy középkori kápolnát és több művészeti galériát is találunk. Itt helyezkedik el továbbá a híres tűztorony is, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környékre.

Külön érdemes kiemelni a városban megrendezett Utcazene fesztivált, ami négy nap erejéig ellenállhatatlan hangulatú zeneközponttá változtatja Veszprémet.

Pécs

A Mecsek lábánál fekszik Pécs városa, az ország déli régiójának egyik legszebb kulturális központja. Magyarország legnagyobb egyeteme, egy nemzeti színház, egy világszínvonalú koncertterem és számos múzeum illetve galéria otthona ez a hely. Bizonyára ezek mind szerepet játszottak a város abban, hogy Pécset 2010-ben Európa kulturális fővárosának választották.

hirdetes

A főtéren egy XVI. században épült mecset áll, ami még a török megszállás alatt készült, de ennél jóval messzebbre is visszautazhatunk itt az időben, ha meglátogatjuk a római romokat és a keresztény mauzóleumot.

hirdetes

Sopron

Habár mind a törökök haragját, mind pedig a második világháború bombázásait el kellett szenvednie, Sopron emelt fővel folytatta működését a várost ért szörnyűségek ellenére is.

Sopronban egy egész kis középkori városrész is „üzemel”, amit már önmagában érdemes meglátogatni. Ezért az egyedi hangulatért megéri egészen az osztrák határig utazni, ugyanis a város az ország egyik legészaknyugatibb csücskében foglal helyet. A közelben fellelhető a világörökség részét képező Fertő-tó is.

Hollókő

Az ország északi vidékeire visszatérve meglátogathatjuk Hollókőt is – a település egy felbecsülhetetlen történelmi és kulturális értékű falu, ami teljes egészében az UNESCO világörökség részét képezi.

A falu védett területén 55 hagyományos stílusú (habár felújított) házat találunk, amelyek a mai napig őrzik a gazdag palóc kultúra kincseit országunkban. Közvetlenül a falu mellett helyezkedik el egy XII. századi várrom, ami már 9nmagában is megér egy látogatást erre a (legtöbbektől) távol eső helyre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Közlekedési Múzeum

Közlekedési Múzeum: Budapest egyik leghíresebb múzeuma.  Országos gyűjtőkörű, állami... Tovább

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar