Mindenkinek vannak hosszabb napjai, amikor nincs ideje a főzésre. Ezekre a napokra összegyűjtöttünk 10 egyszerű, olcsó, de annál finomabb ételt, melyet akár 30 perc alatt el tudsz készíteni! A lista rendkívül változatos, biztosan Te is találsz majd benne olyan receptet, ami tetszeni fog! Lássuk tehát, mik azok az ételek, amikkel időt tudunk spórolni. Te ismered őket?
![Ételek 30 perc alatt 10 rendkívül egyszerű étel](/kep/730x400/107260.jpg)
1. Krumplis tészta tepertővel
Hozzávalók (4 adag)
- 70 dkg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 25 dkg tepertő
- 40 dkg kockatészta
- olaj
- zsír
- fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint
Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk kisebb kockákra azokat, a hagymát aprítsuk fel.
Egy lábasban hevítsük fel az olajat, zsírt, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a krumplit. Tegyük vissza a tűzre, majd egy kevés vízzel főzzük addig, ameddig a krumpli meg nem puhul. Ízesítsük a fűszerekkel. Amikor úgy gondoljuk, hogy megfőtt a krumpli, törjük őket össze krumplinyomóval.
Pirítsuk át az apró kockákra vágott tepertőt, főzzük ki a tésztát sós vízben.
Keverjük össze a krumplit a tésztával, illetve a tepertő egy részével. A maradék tepertőt tálaláskor szórjuk a krumplistészta tetejére. Savanyúsággal tálaljuk.
2. Zöldséges kuszkusz csirkemellel
Hozzávalók (4 adag)
- fél leveskocka
- 30 dkg kuszkusz
- 30 dkg csirkemell
- 3 dl víz
- olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 3 fej gomba
- 3 db kaliforniai paprika
- só, bors ízlés szerint
A vízben forraljuk fel a leveskockát, majd öntsük rá a kuszkuszra, fedjük le, s hagyjuk állni 20 percig.
Vágjuk apró kockákra a csirkemellet, majd olajon süssük őket át. Ízesítsük a fűszerekkel, majd ahogy elkészült szedjük ki a serpenyőből, majd tegyük félre őket.
Vágjuk apróra a hagymát, majd dinszteljük meg olajon. Kockázzuk fel a maradék zöldséget, s adjuk a hagymához – pároljuk őket össze, míg meg nem puhulnak.
A kuszkuszt lazítsuk egy picit fel villával, majd keverjük hozzá a zöldségeket és a csirkemellet.
3. Gyors brokkolifasírt
Hozzávalók (4 adag)
- 30 dkg brokkoli
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- víz
- só, bors ízlés szerint
Sós vízben főzzük meg a brokkolirózsákat, majd szűrés után pépesítsük őket egy villa segítségével. Közben áztassuk a zsemlét langyos vízbe, s kinyomkodás után tegyük egy tálba. Üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a pépesített brokkolit. Fűszerezzük, reszeljük bele a fokhagymát, majd jól dolgozzuk össze a masszát.
Amennyiben a massza túl lágy, keverjük hozzá zsemlemorzsát. Formáljuk belőle golyókat, majd kicsit lapítsuk őket ki, hempergessük zsemlemorzsába, s nem túl forró olajban süssük őket ki.
Nagyon hamar elkészül, megpirosodik, úgyhogy figyeljünk rájuk oda.