hirdetes

Nincs időd főzni? 10 egyszerű, de annál finomabb étel 30 perc alatt!

TK
10 rendkívül egyszerű étel

7.    Krémes spenótfőzelék


Hozzávalók (4 adag)


-    1 evőkanál zsiradék
-    2 evőkanál liszt
-    40 dkg fagyasztott spenótpüré
-    3 gerezd fokhagyma
-    7,5 dl tej
-    só ízlés szerint


Dinszteljük meg a fokhagymát egy kevés olajon, majd szórjuk bele a lisztet, s készítsünk világos rántást. Tegyük bele a már kiolvasztott spenótpürét a rántásba, majd gyors mozdulatokkal keverjük őket 9ssze. Sózzuk ízlés szerint.


Pár percig pároljuk, majd apránként öntsük fel tejjel, s olyan sűrűségűre főzzük, amilyenre szeretnénk.


Amennyiben a tálaláshoz szeretnénk tojást használni – ami ajánlott, hiszen így a legfinomabb – akkor azt is tegyük fel főni nagyjából 10 percig, s ha elkészültek kettévágva helyezzük a már fogyasztásra kész spenótfőzelékre.


8.    Zöldfűszeres burgonyaropogós – tócsni


Hozzávalók (4 adag)


-    fél csokor snidling
-    fél csokor tárkony
-    fél csokor petrezselyem
-    fél kg krumpli
-    olaj
-    só, bors ízlés szerint

hirdetes


Keverjük össze a felaprított snidlinget, tárkonyt és petrezselymet, majd ízesítsük sóval, borssal. Reszeljük le a megtisztított burgonyát, majd nyomjuk ki belőle a nedvességet. Adjuk a zöldfűszerekhez, és jól dolgozzuk őket össze.


Olajba süssük ki a burgonyamasszát, úgy, hogy 1 evőkanál legyen egy tócsni. Szedjük őket ki papírtörlőre, majd fokhagymás tejföllel tálaljuk őket.


9.    Rozmaringos csirkecomb


Hozzávalók (4 adag)


A csirkecombhoz


-    2 ág rozmaring
-    2 teáskanál citromhéj
-    2 evőkanál citromlé
-    só, bors ízlés szerint
-    6 db csirkecomb
-    3 gerezd fokhagyma


A sütéshez


-    2 evőkanál olaj
-    4 gerezd fokhagyma
-    3 db mogyoróhagyma


A csirkecombhoz szükséges fűszereket és az olajat egy aprítóba helyezzük és ledaráljuk őket. A csirkéket mély tányérban meglocsoljuk az elkészült páccal, majd egy órán át benne hagyjuk azokat.


Egy serpenyőben fogjuk majd őket kisütni, nagyjából 3 – 5 perc alatt, majd alacsonyabb lángon még 15 percig, ekkor már a fokhagymákkal és a mogyoróhagymák társaságában.

hirdetes


Tetszőleges körettel tálaljuk őket.


10.     Joghurtos zöldborsófőzelék


Hozzávalók (4 adag)


-    1 kg zöldborsó
-    2 evőkanál cukor
-    só ízlés szerint
-    2 dkg vaj
-    2 csokor petrezselyem
-    1 dl víz
-    1 pohár joghurt
-    3 dl tej
-    2 evőkanál étkezési keményítő


Olvasszuk meg a vajat, majd karamellizáljunk rajta 1 evőkanál cukrot. Adjuk hozzá a borsót, öntsünk hozzá vizet, majd a petrezselymet. Pároljuk őket puhára. Ízesítsük sóval és cukorral. Ha már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a tejet.


Keverjük fel a keményítőt a joghurtban, majd habarjuk be a főzeléket. Forraljuk fel, amennyiben szeretnénk, hígíthatjuk. Várjuk meg még besűrűsödik kicsit, majd a lángról levéve tálaljuk. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc: az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

IV. Károly

IV. Károly: IV. Károly teljes nevén Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Österreich,... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!