hirdetes

10 év munka 10 hónap alatt- Hogyan sikerült ilyen gyorsan elkészíteni a koronavírus vakcinát?

VN

Szerintem nem esek túlzásba, ha azt állítom, hogy szinte az egész világ vakcina lázban ég. Ha valamiről, akkor a koronavírus elleni vakcináról mindenki érdeklődik, gyakori beszédtéma, de nehéz egyértelmű álláspontra jutni vele kapcsolatban. A legnagyobb dilemma sokszor az, hogy vajon hogyan sikerült a koronavírus vakcinát ilyen gyorsan elkészíteni?

Ezért készült el gyorsan a  vakcina

A koronavírus vakcináról

Ahogyan magáról a koronavírus járványról is egy kettős megítélés alakult ki -nincs vírus, vagy van vírus és félni kell-, úgy a vakcinával kapcsolatban is két táborra szakadt a társadalom. Vannak, akik nagyon örülnek neki, és várják már, hogy eljusson hozzánk is, ettől várják ugyanis a megoldást, a járvány végét. De vannak olyanok is, akik szkeptikusak, és úgy gondolják, hogy egy kevesebb, mint 1 év alatt elkészült vakcinával nem olthatnák be magukat.  Azzal is érvelnek, hogy ki tudja mi lehet a vakcinában, bár ugyanilyen alapon mi lehet a többi vakcinában, gyógyszerben, vagy a kész ételekben, amit a boltokban veszünk. Kicsit most nekik szól ez a cikk, ugyanis megpróbáltunk utánajárni, hogy mi lehet az oka, hogy ilyen gyorsan elkészült a vakcina.

hirdetes

Hogyan tudnák a tudósok ilyen gyorsan előállítani a COVID-19 vakcinát?

hirdetes

Mikor kitört a koronavírus járvány, jól emlékszem, mindenféle hivatalos szerv -természetesen a kutatók véleménye alapján- másfél évet igért. Azaz, azt, hogy másfél évbe telik, mire elkészül a koronavírus vakcina. Már akkor nagy felháborodást keltett ez a kijelentés, sokan már akkor azzal támadtak, hogy egy vakcina kifejlesztése jellemzően 10 évet is igénybe vehet, ilyen gyorsan lehetetlen megalkotni, és letesztelni. A vakcina viszont elkészült, és még csak az előre jósolt másfél év sem kellett neki, hogyan lehetséges ez? A válasz nagyon egyszerű és kézenfekvő, ha lapozol egyet, akkor megosztjuk veled is!
 

Lapozz a válaszhoz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Wellness hotel a Bükkben, csodás környezetben A Bükk hazánk egyik leggyönyörűbb... Tovább

Floppy lemez

Floppy lemez: a mai gyerekek már nem tudják, hogy mi ez. Úgy néznek rá, mint egy VHS... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!