hirdetes

10 év munka 10 hónap alatt- Hogyan sikerült ilyen gyorsan elkészíteni a koronavírus vakcinát?

VN
Ezért készült el gyorsan a  vakcina

Hogyan tudnák a tudósok ilyen gyorsan előállítani a COVID-19 vakcinát?

A vakcina fejlesztése nem idén indult

Az első racionális ok arra, hogy hogyan lehetett ilyen gyorsan kész a koronavírus elleni vakcina, az az, hogy nem idén kezdték el a fejlesztéstét. És itt most nem kell mindenfelé összeesküvés elméletre gondolni, hogy valaki szándékosan indította a járványt, hogy nyerjen a vakcinákkal. Sokkal inkább arról van szó, hogy a hatékony oltások kifejlesztésével már közel egy évtizede foglalkoznak, mert bármilyen furcsa is, másfelé járvány is létezik a világon, főleg a harmadik világ országaiban. Az új technológiák pedig nagyban hozzásegítették a gyors létrejöttéhez ezt a vakcinát is. Gondoltad volna, hogy egy magyar kutatónő egyik szabadalma jelentette a legnagyobb előlelépést? Erről itt írtunk!

hirdetes
 

Gyors reagálás

Tavaly januárban, röviddel azután, hogy Kínában jelentették az új koronavírust, a legnagyobb gyógyszeripari szereplők már hozzá is láttak, hogy megoldást keressenek a problémára, és szinte minden létező erőforrásukat erre tették fel. Még az Afrikai járványokkal foglalkozni csak másodlagos, addig ezt az egész világot megrengető járványt mindenki a lista elejére helyezte. Rengeteg tudós és szakember indított kutatásokat, teszteket, és kezdett el ezen dolgozni.

Sok-sok forrás

És persze a megfelelő forrásokról se feledkezzünk meg, ugyanis egy vakcinát kifejleszteni nem olcsó. Megannyi kudarcba fulladt kísérlet, eredménytelen tesztek sokasága, ezt mind finanszírozni kell! A cégek és az állami források milliárdjai biztosan felgyorsították az oltások fejlesztését - és sajnos a fertőzések óriási száma azt jelentette, hogy a tudósoknak nem kellett sokáig várniuk arra, hogy megtanulják, hogyan működik a vírus. Gondolj bele, minden létező anyagi-, és humánerőforrást erre áldoztak, hogy minél gyorsabban egy hatékony és biztonságos koronavírus elleni vakcinát előállíthassanak, és hogy a gazdaság, valamint a társadalmi élet minél hamarabb visszaállhasson a megszokott rendbe. 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Megyer-hegyi tengerszem

Megyer-hegyi tengerszem: A Zempléni-hegyég egyik legkülönösebb látnivalója csak nevében... Tovább

Lotz Károly

Lotz Károly: Lotz Károly német származású magyar festőművész, a 19. századi akadémikus... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!