hirdetes

Egyszerű, de nagyszerű: elronthatatlan habos isler recept

VN, ZH
Egyszerű habos isler recept

A habos isler receptje

Hozzávalók a habos islerhez

Az isler tésztájához:

58 dkg liszt
32 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál víz

A habhoz

5 db tojásfehérje
150 ml víz
40 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé

A mázhoz

40 dkg étcsoki

hirdetes
4-5 evőkanál étolaj

A habos isler elkészítése

Fogjuk a tészta összes hozzávalóját és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára pihenni! Ha letelt a pihenési idő, akkor lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk, igazából erre egy bögre, vagy pohár is alkalmas. Én közepes méretet ajánlok, de vendégvárónak kicsiket is lehet csinálni! Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig sütjük! Nem kell megbarnulnia a tésztának, úgy jó, ha szép világos. Félrerakjuk hűlni.

hirdetes

Következik a legendás hab elkészítése! A cukrot a vízzel felforraljuk, forrás után még egy percig hagyjuk forrni, majd kicsit hűtjük. A tojásfehérjét habbá verjük, amikor majdnem megfelelő állagú, akkor hozzáadjuk a citromlevet. Végezetül pedig gőz felé tesszük és hozzáadjuk a cukor szirupot folyamatos keverés mellett. A kész habot habzsákba töltjük, és az alsó tésztára nyomjuk finom körkörös mozdulatokkal. Az isler tetejét olvasztott csokiba mártjuk, várunk egy kicsit amíg a csoki megszilárdul, majd a hab tetejére tesszük. Jó étvágyat a habos islerhez!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A pécsi... Tovább

Kései szegfű

Kései szegfű: nemzeti értékünknek számít, melyet szigorúan tilos leszedni vagy letaposni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyarország Retró
X
Kövess minket facebookon!