hirdetes

Itt van a harmadik hullám?

VN

Még leírni is rossz, de sokak szerint nemcsak, hogy lehet egy harmadik hullám, hanem már el is ért minket, annak ellenére, hogy igazán még a másodiknak sincsen vége.

koronavírus harmadik hulláma

Még tart a koronavírus második hulláma

Már egyre többen a nyitásra készülünk, várjuk, hogy mikor jelentik már be, hogy nyitnak a vendéglátóhelyek, iskolák, mehetünk utazni, és úgy egyébként kicsit visszakapjuk a régi életünket. De nagyon úgy tűnt eddig is, hogy egyelőre erre nincsen sok esély, hiszen a számok jelentősen nem javulnak a vakcinák megjelenésével sem. Bár most is zajlanak az oltások, sajnos nem áll rendelkezésre elég oltóanyag, és egyéb kapacitás ahhoz, hogy minden igényt kielégítsenek. Úgy tűnik, hogy az a logikus döntés, hogy maradnak a korlátozások.  A második hullám még az ősszel kezdődött el, és gyakorlatilag azóta szigorú korlátozások között éljük a mindennapjainkat. Egy éve, ha valaki azt mondja, hogy munka után sietünk, mert 7-kor zár a bolt, és egyébként is 8 után már nem lehet kint tartózkodni, biztosan nem hisszük el neki, most viszont már elég rég óta így zajlanak a mindennapjaink. A második hullám még nem ért véget, de elkezdődhet egy harmadik?

hirdetes

Ide ért a koronavírus harmadik hullám?

Több jel is erre utal. Nemrég számoltunk be róla, hogy Athént teljes karantén alá vonták. Ma érkezett a hír, hogy csütörtöktől ismét kijárási tilalmat vezettek be Montenegróban a koronavírus-járvány miatt, így 21 órától másnap reggel ötig tilos az utcára lépni, betiltják a városok közötti közlekedést a hét végén, a legtöbb fertőzöttel rendelkező településeken, Budván és Tivatban pedig betiltották a tömeges rendezvényeket, valamint bezárták a vendéglátóhelyeket és az oktatási-nevelési intézményeket. Mindezt a hirtelen megugrott esetszámok miatt. Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben ezt nyilatkozta: a fertőződések számának robbanásszerű emelkedésével járó újabb járványhullám elindulásával fenyeget Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) új mutációinak megjelenése. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Azt mondta, hogy úgy indulhat el a harmadik hullám a mutációk miatt, hogy a második véget sem ért.

hirdetes

A koronavírus harmadik hullámáról

Merkel szerint csak idő kérdése, hogy a korábbiaknál "sokkal erőszakosabb" vírusváltozatok kiszorítják a régieket és fölénybe kerülnek. Azt is elmondta, hogy ez a folyamat már végbement néhány európai országban, "drámai" mértékben megemelve a fertőződések számát, ami "katasztrofális hatást gyakorolt az egészségügyi rendszerre". Éppen ezért nem szabad lazítani a korlátozásokon a jelenlegi helyzetben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mohácsi csata

Mohácsi csata: időpontja: 1526 augusztus 29. A magyar történelem egy sötét pontja, ahol a... Tovább

Bánáti bazsarózsa

Bánáti bazsarózsa:  nemzeti értékünk. A bánáti bazsarózsa vagy bánsági bazsarózsa... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek