hirdetes

5 hasznos tanács, amit mindenképpen érdemes tudni, ha külföldön keresel munkát

vd
Hasznos tanácsok külföldi munkavállaláshoz

#4 Mennyibe is kerül?


A pénz kérdése nagyon fontos. Semmiképpen nem ajánlott csak úgy hasraütésszerűen elindulni itthonról anélkül, hogy lenne némi pénztartalékunk. Ebbe a hibába semmi képpen ne essünk, ha sikeresen szeretnénk zárni az elindulást. Sokan nem is tudják felmérni előre, hogy milyen mennyiségű pénztartalékra van ehhez szükség. Pedig kifejezetten ajánlott egy kalkulációt csinálni rá jó előre és legalább 2-3 hónapos távlatban érdemes gondolkodni, ha nem többen.

Ha nincsen odakint segítség vagy támogatás, akihez tudunk fordulni ha baj van, erre jó előre felkészülni, hiszen sok kellemetlenégtől tudjuk magunkat megkímélni. Ha úgy indulunk neki, hogy először költözünk, és aztán keresünk munkát – ami egyébként a legtöbb esetben eredményesebb mintha itthonról tennénk meg ugyanezt – akkor ráadásul azzal is kalkulálnunk kell, hogy a kint tartózkodásunk elején nem nagyon lesz esetleg bevételünk se. De ugye enni, inni, meg élni valahol az nem kevés pénzt is jelenthet.

#5 Mikre lesz szükségem!


Fontos, hogy előre tájékozódj a célország igényeiről. A korábban említett közösségi oldalon található csoportokban sok segítséget adhatnak a már tapasztaltabbak, hogy milyen papírokkal érdemes készülni az útra, de az interneten több hivatalos oldalon is találsz tájékoztatást, hogy az egyes országokban milyen feltételei vannak a munkavállalásnak és a országban való tartózkodásnak. Erre kiemelten fontos odafigyelni, hiszen nem egyszerű külföldről itthoni papírokat intézni sőt, sokszor olyan ügyintézéssel járnak, amikhez személyes jelenlét is kellhet.

Célzottan az itthoni nagykövetségek hivatalos oldalain is találsz információkat, de érdemes több helyről is tájékozódni, hogy az ember biztosra menjen. Ha minden papír megvan, amire elsőkörben szükséged lehet, sok mindent már utólag is lehet hozzá intézni, így neki vághatsz az útnak.

hirdetes

Mennyire volt hasznos számodra a cikk? (1 - egyáltalán nem; 5 - nagyon sokat segített)

Ha úgy döntesz, hogy egy másik országban próbálsz szerencsét és elhatározásod végleges, akkor mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy körültekintően járj el. Fontos megjegyeznem, hogy azért nem szabad túl nagy igényekkel neki vágni ennek a dolognak, hiszen nagyon könnyen koppanhat az ember. Nem szabad azt gondolnunk, hogy máshol „kolbászból van a kerítés”, hiszen lehet, hogy a fizetések más országokban esetleg magasabbak, vagy jobban illeszkednek a mi igényeinkhez, de a mindennapi élet is legalább annyival több pénzt igényel hozzá. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kerti tippek

Kerti tippek, tanácsok a kert szerelmeseinek, különböző ötletek, hogy kertünk még szebb és... Tovább

Lóczy-barlang

Lóczy-barlang: A Lóczy-barlang  1882-ben kőfejtő munkások által felfedezett, közel 150 m... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Külföld Magyarország