hirdetes

Ezért nem olyan hatékony nálatok sem ez a home office (tényleg hasznos tippek home office-hoz)

VN

Már a koronavírus járvány második hullámában evickélünk, de sokak még mindig igazán megy ez a távmunka dolog. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy a trend sokáig velünk marad még, koronavírus ide, vagy oda, úgyhogy ideje megbarátkoznunk a home office-al, és valahogyan hatékonyabban űznünk, ehhez mutatunk most tippeket!

Hatékony home office tippek

Home officeban a fél világ

Tavaly még mindenki irigykedett azokra, akiknek rugalmas munkaidejük, bárhonnan, akár otthonról is dolgozhatnak, mostanra viszont a legtöbben alig várták, hogy visszatérhessenek az irodába végre. Azonban az újabb hullám újabb home officet igényel, és sokaknak újra otthonról kell dolgozniuk. A home office nagyon hatékony tud lenni, ugyanis meg lehet spórolni az utazás idejét, mégis azt veszed te is észre, hogy ennek ellenére több időd megy el a munkahelyi dolgokkal, és sokszor csak késő este végzel a munkáddal, holott az irodában jóval előbb végeztél régen, esetleg azt veszed észre, hogy nem tudsz olyan jól haladni, igényelnéd a folyamatos kommunikációt? A home office nagyon is hatékony, csak sajnos van rngeteg buktatója, a következőkben ezekre mutatunk megoldást!

Home officehoz kulcs a napirend

A legtöbb home office ezen bukik meg. Nem kell bemenned az irodába, akkor minek is kelnél időben, minek készítenéd össze a ruhádat, minek öltöznél fel egyáltalán reggel, reggelizni elég lesz a laptop előtt is, ebédet sem kell csinálni, majd munka közben összedobok valamit, a boltba is lemegyek majd munka közben, akkor kevesebben vannak, és sorolhatnánk. Attól, hogy home officeolsz még a munkádat el kell látnod, és semmivel sem lesz kevesebb. Ha ebédet főzöl, takarítasz, vásárolsz, akkor a munkaidőd ennyivel fog kitolódni, és bizony akár az éjszakába is nyúlhat. De mindez egy jó napirenddel elkerülhető. Kulcs, hogy kelj időben, öltözz is fel, és jelölj ki magadnak egy munkaidőt, amikor nem a közösségi média görgetésével, és nem is a ház körüli teendőkkel foglalkozol, hanem csakis a munkára koncentrálsz. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem állhatsz fel a laptopod elől, sőt érdemes óránként pár percet megmozgatnod magad, de tényleg csak pár percet!

hirdetes

Home officban is fontos a csapatmunka

Home office alatt senkivel sem fogsz összefutni a liftben, aki megkérdezi, hogy milyen napod van, az ebédlőben sem fog senki a cuki kutyájáról videókat mutogatni, és kávézni sem tudsz a munkatársaiddal, miközben a főnökötek egy újabb lehetetlen kérését beszélitek ki, pedig ezekre nagyon is szükség van, mégpedig azért, mert a jól működő cégek titka nem más, mint a csapatmunka. Bár online is kommunikálhattok, az mégsem olyan, egy idő után szétesik a csapat, és ez a közös munkavégzés hatékonyságának csökkenéséhez fog vezetni, ami persze az egyéni munkavégzésre is kihat. Egy email küldéssel nem lehet egy 5 perces személyes beszélgetést pótolni, de még csak videós meetingekkel sem.  Erre a problémára a legjobb megoldás egy csapatépítő tréning a korlátozások feloldása után, ahol újra összerázódhat a csapat. Válasszátok Magyarország egyik legjobb csapatépítő helyszínét a négycsillagos Kristály Hotelt a Balatonfelvidéken. Van saját szórakoztató részleg bowlinggal, csocsóval, billiárddal, ott a Balaton, a Somló hegy, a Bakony, és hazánk legnagyobb kalandparkja is. Részletek: csapatépítő vidéken.

hirdetes

Home officban is szükség van irodára

Legalábbis megfelelő munkaállomásra, és nem, az ágy nem számít annak! Tudjuk, hogy nehéz irodai körülmények nélkül hatékonyan dolgozni, éppen ezért próbálj magadnak megteremteni az otthonodban, ha nem is feltétlen irodát, vagy egy teljes íróasztalt, de legalábbis egy kis sarkot, ahol dolgozhatsz. Ezeket vedd figyelembe: legyen jó internet, természetes fény, lehetőség szellőzésre, nyugalmi állapot, és ha lehet ne a kanapé, vagy az ágy közelébe legyen, hogy ne mosódjanak el a munka és a magánélet határai! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Olimpia

Olimpia: a sportok összcsúcseseménye.Az olimpiai játékok több sportágat magába foglaló... Tovább

Eötvös Loránd

Eötvös Loránd: Báró vásárosnaményi Eötvös Loránd Ágoston magyar fizikus, politikus,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek