hirdetes

Megérkezik az igazi tél: havazás várható jövő héten

VN

Elvégre tél van, miért is ne eshetne éppen ilyenkor a hó? Most még kellemes késő őszi idő van, de az Országos Meteorológiai Szolgálat előjelzései alapján hamarosan megérkezik a nagybetűs tél, többfelé havazás várható a hétvége- hét eleje felé. Mutatjuk a pontos jóslatokat, hogy tudjátok, mikorra kell előkészíteni a hótaposókat!

Jövő héten havazás várható

Várható időjárás pénteken

Jobbára borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor. A délkeleti, déli, estétől az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Kora délután 2, 11 fok valószínű, északkeleten várható a hidegebb, délen az enyhébb idő.

Várható időjárás szombaton

Éjjel vékonyodhat, napközben újból megvastagszik a felhőzet. Éjszaka a csapadékzóna kelet, délkelet felé húzódik. Napközben főleg hazánk déli, délkeleti felén ismét többfelé elered az eső, záporeső. Másutt helyenként valószínű csapadék. Estétől az Alpokalján a havas esőnek, hónak is nő az esélye. Megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a maximum 4 és 11 fok között alakul, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

hirdetes

Várható időjárás vasárnap

Jobbára borult időre számíthatunk, néhol átmeneti vékonyodásokkal. Sokfelé várható csapadék: az esőt nyugat felől egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel. Sokfelé megerősödik az északnyugati, északi szél, főleg az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A hajnali -2, +4 fokról 1 és 10 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, a keleti határvidéken lesz az enyhébb idő.

Várható időjárás hétfőn

Jobbára erősen felhős vagy borult időre van kilátás, átmeneti vékonyodások, szakadozások inkább csak hazánk déli felén lehetnek. Északkelet felé kivonul az összefüggő csapadékzóna, majd csak helyenként fordulhat elő hózápor. Sokfelé megerősödik az északnyugati, nyugati szél, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is várhatók. Hajnalban -9, +1 fok valószínű, a havas, szélvédett tájakon lesz a hidegebb. Kora délután -3, +3 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

hirdetes

Várható időjárás kedden

Változóan, majd többnyire gyengén felhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, időnként erős széllökések. Hajnalban -11, -2 fokot mérhetnek, az esetlegesen hóval fedett, szélárnyékos helyeken lesz a hidegebb. Kora délután -4, +3 fok várható.

Várható időjárás szerdán

Több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, majd egyre többfelé beborulhat az ég. Számottevő csapadék nem várható. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban -14, -3 fok valószínű, a havas, szélvédett tájakon lesz a hidegebb. Kora délután -3, +4 fokot mérhetnek.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ipoly

Ipoly: A nagy magyarországi folyók egyike. Az Ipoly egy folyó Szlovákiában és Magyarországon,... Tovább

Március

Március: Az év harmadik hónapja, a tavasz érkeztének hava. Magyar népszokások szerint szokás... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Utazás