notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Krémes


Krémes

 

Krémes: az egyik legkedveltebb édességnek számít itthon. A krémes közkedvelt sütemény, melynek a története a 16. század végéig nyúl vissza. Kezdeti formája még nem hasonlított a ma jól megszokott krémeséhez. Elkészítésével először a 19. század első felétől próbálkoztak, azonban csak a 20. század 30-as éveitől változott nagymértékben az íz világa és kinézete olyanná, amelyet ma oly’ sok magyar ember kedvel.

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 142

Átlagos értékelés: 4.8


címkék: Gasztronómia
Kapcsolódó cikkek
A rizskoch receptje

Így készül a hamisítatlan, isteni finom rizskoch!

Rizsko(c)h, rizsfelfújt, sült rizs, tojásos édes rizs, vagy csak simán rizskó? Akármilyen néven is ismered, ha szereted, ne hanyagold és készítsd el saját magad, mutatom, hogyan! 

Szaloncukor régen

Ezeket imádtuk régen – Retró szaloncukorválaszték

Régen minden házban ott voltak a szaloncukrok, az ismerőseimnél és nálunk is az volt a szokás, hogy a karácsonyfa ágait ezekkel díszítettük, kiettük a tartalmát, a csomagolás...

Márton nap hagyományai, Magyarország és Márton nap

Márton nap Magyarországon

Szent Márton napján (röviden csak Márton nap – november 11.) Magyarországon az új boroké és a libáké a főszerep. A tavasszal, illetve a nyár elején kikelt libák...

Így készül a tökéletes piskótatekercs

Nagyanyáink verhetetlenül tökéletes piskótatekercse – RECEPT!

Nagyanyáink még tudták, hogy hogyan készülnek a jobbnál jobb sütemények, ők képesek voltak arra, hogy tökéletes piskótatekercset készítsenek, nézzük, hogy csinálták,...

Bemutatom a világ legjobb melegszendvicssütőjét!

Miért ez a világ legjobb melegszendvicssütője még ma is?

A válasz nagyon egyszerű is lehetne: azért mert a világ legjobb melegszendvicsét süthetjük a segítségével! Én viszont most egy teljes cikket szentelek a világ legjobb...

Ismerd meg te is a legjobb pacalpörkölt receptjét

Megmutatjuk nektek a tökéletes pacalpörkölt receptjét

A pacalpörkölt tipikusan az az étel, amit vagy szeretnek az emberek, vagy nem, nincs olyan, hogy kicsit szeretem, kicsit nem. Én például imádom, nem is tudnék élni pacal nélkül, a...

Szuper élmény próbáld ki

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

Mindig is szerettem a Tisza-tavat és környékét, igazán vadregényes és az emberek is kedvesek és vendégszeretők. Épp a tavat kerékpároztuk körbe barátaimmal, mikor az egyik...

Ízkavalkád a Vajdahunyad várában – az idei libamájfesztiválon jártunk

Ízkavalkád a Vajdahunyad várában – az idei libamájfesztiválon jártunk

Bor, sajt, egy kis libamáj, édességgel megfűszerezve – a különböző rendezvényeken túl ez várt rád, ha kilátogattál az idei LibamájFesztiválra a Vajdahunyad várába....

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

A legnagyobb hazai fesztiválok között a Campus

- 18 programhelyszín és 28 egyéb attrakció - 248 zenei fellépő, összesen jóval több, mint 1000 zenész - idén először 10 külföldi zenei fellépő - 40 debreceni zenekar...

Szilvás gombóc recepttel

Szilvás gombóc recepttel

Nagyon szerettem régen, és még ma is imádom, ez már egy örök szerelem marad! Ismerjétek meg cikkünkből a tökéletes szilvás gombóc receptjét! 

Hasznos dolgok a sparhelt használatához

Nagyszüleink féltve őrzött kincsének titka – Így használd a sparheltet!

Sok háztartás egyik legértékesebb kincse az a receptkönyv, amit a nagymama (vagy a dédmama) írt saját kezével, több évtizednyi páratlan szakácsmesterséget összegyűjtve ezzel....

Bográcsban készíthetitek el a legjobb hajdúsági ételeket!

Hagyományos hajdúsági bográcsételek, amiket meg kell kóstolni!

Egyre jobb idő van szerencsére, így végre kimozdulhatunk a szabadba, és előkerülhetnek a bográcskellékek is! Éppen ezért most megmutatom nektek a legjobb hajdúsági hagyományos...