Házilag elkészíthető tepertőkrém

Magyarok eledele – Házi tepertőkrém készítése

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A magyarok tudják, hogy mire van szüksége szervezetünknek, ezért imádják annyira a tepertőkrémet. Nagyanyáink ínyencsége ugyanis nemcsak finom, hanem hihetetlenül egészséges is, nézzük, hogyan készítették régen! 

Magyarok eledele – Házi tepertőkrém készítése

Régen a nagy mennyiségben készült tepertőt nem feltétlenül tudták időben elfogyasztani, éppen ezért egy praktikus megoldást választottak, tepertőkrémet csináltak, ami mindig kéznél volt, ha megéhezett a gyerek vagy az unoka. A házi tepertőkrémnek számtalan jótékony hatása van, nem véletlen, hogy olyan egészségesek voltak annó az emberek. Szerencsére a mangalicazsír kedvező élettani hatásai miatt egyre jobban terjed, az viszont elég nagy baj, hogy drága.

 

A tepertőkrémben található anyagok megvédik szervezetünket, és ellátják azt a szükséges tápanyagokkal. Nem véletlen, hogy a régi öregek, akik sokszor töpörtyűn és tepertőkrémes, vagy zsíros kenyéren éltek, jó lilahagymával, szinte soha nem betegeskedtek, és sokkal fittebbek voltak, mint a mai generáció! Manapság már a magyar emberek többsége rajong érte, pirítóssal vagy friss kenyérrel isteni finom, mindenképpen érdemes megkóstolnotok.

hirdetes

 

A tepertőkrém elkészítése házilag

A tepertőkrém elkészítése nem annyira bonyolult, sokan mégsem tudják olyan finomra csinálni. Az alapanyagok nagyon fontosak, a házi, adalékanyagoktól mentes, ma kézművesnek nevezett tepertő a lelke mindennek. Sajnos nagy szerencse kell ahhoz, hogy találjunk ilyet a termelői piacon, érdemes olyat árust keresünk, aki megbízható, vagy vásároljunk háztól.

 

hirdetes

Tepertőkrém hozzávalók

30 dkg tepertő, 1 db főtt tojás, 1 dl tejföl, 1 lilahagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál bors, só.

 

A tepertőkrém elkészítése

A tepertőt daráljuk le, vagy turmixgépben pépesítsük. Nem baj, ha maradnak benne kisebb, ropogós darabok. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a vajat, tejfölt, mustárt, főtt tojást, a pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és keverjük jó krémesre. Ha túl sűrű a tepertős massza, kevés tejföllel vagy vajjal lazíthatunk rajta. Tegyük egy zárható edénybe, és hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben néhány óra alatt. Tálaláskor kenjük friss kenyérre vagy pirítósra, rakhatunk még rá lilahagymát vagy paprikát. Hűtőben, lefedve egy-két hétig eláll, jó étvágyat mindenkinek hozzá! 

Forrás: Ketkes.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
295 482
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 464 220
Közösség
hirdetes

Szótár

Sziklakórház Múzeum Atombunker

Sziklakórház Múzeum Atombunker: A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt... Tovább

Hagyomány

Hagyomány: azokat az elődök örökségéből átvett cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 188

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Magyarság