hirdetes

Újabb sztárbabák, újabb szabályok és még sok minden, ami ezen a héten történt a világban

S.N.
Heti hírösszefoglaló

A koronavírus örökítő anyagait kimutatták a szennyvizekben

Budapesten és Debrecenben leginkább kimutatható, hogy emelkedett a fertőzöttek száma, ami a szennyvízben kimutatott koronavírus örökítőanyag miatt is kialakulhatott. Május óta végeznek folyamatosan ilyesfajta vizsgálatokat, az ország több szennyvíztelepén. Sajnálatos módon viszont több telepen is kimutatták ezeket, azonban csak kisebb mennyiségben. Akárhogy is vesszük ez nagyon rossz hír, mivel ennek terjedése nagy számban növelheti a megbetegedések számát és akár 10 nappal is megelőzheti a tünetes megbetegedéseket. Nem beszélve a másik veszélyforrásról, hogy az utóbbi időben kimutatták, hogy már inkább a fiatalabb korosztályt támadja a betegség. Ettől eltekintve az idősebbek még mindig ugyanolyan veszélyben vannak, hiszen rájuk nézve ez a vírus sokkal nagyobb megbetegedéssel, súlyosabb tünetekkel járhat.


Erdőtűz pusztít Amerikában

hirdetes

Dél Kalifornia, Los Angeles, Colorado. Mindhárom területen mintha bomba robbant volna a térségben, azonban ezek a hatalmas füstfelhők erdőtűznek köszönhetők. A tűzoltók már hetek óta próbálják megfékezni ezeket a tüzeket, azonban az iszonyatos forróság és a szél miatt, amint eloltanak egy területet már keletkezik egy újabb, amit lángok borítanak. Tömeges kilakoltatásokat kellett bevetetni, hogy az emberek biztonságban legyenek amíg biztosan megfékezik a tüzet. Már sajnos így is hatalmas a termésueti kár, de reméljük, hogy mihamarabb meg tudják fékezni ezeket az erdőtüzeket és az emberek minél előbb visszaköltözhetnek otthonaikba.

Ed Sheeran és felesége gyermeket várnak

Micsoda örömhír! Napjaink egyik legkedveltebb zenésze és a felesége a napokban lebukott. Ugyanis egy közeli forrás szerint az anyuka már az utolsó trimeszterben jár, így akár arra is van esély, hogy nemsokára cuki babafotókat láthassunk. A pár elvileg barátainak is csak nemrégiben fedte fel az örömhírt, mivel titokban akarták tartani a nyilvánosság elől, ami valljuk be hollywoodban szinte lehetetlen. Gratulálunk nekik és kíváncsian várjuk a további információkat a családdal és főként a babával kapcsolatban.

hirdetes


Ezek alapján és saját és környezetünk védelmének érdekében tehát még most is nagyon fontos, hogy betartjuk az előírásokat, korlátozásokat. Még mindig fokozottan ügyeljünk az idősebbekre és segítsük őket, ahogy csak tudjuk, hiszen ez a helyzet őket is nagyon megviseli. Ha módunkban áll támogathatunk különféle szervezeteket, segíthetjük az erdőtüzek megállítását a világban. Sok sztár is, mint például Leonardo Dicaprio is előszeretettel segít ezekben a helyzetekben, és nem is hinnénk, hogy egy kis segítség is mennyi mindenre lehet elég ebben a nagy világban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Magyar operett

Magyar operett: Az operettet a könnyed, fülbemászó stílus jellemzi, de operai igénnyel... Tovább

Debreceni mézeskalács

Debreceni mézeskalács: Debreceni mézeskalács számtalan formában és méretben készül pirosra... Tovább

Tovább a lexikonra