hirdetes

Húsvéti kirándulás tippek: Elhagyatott (karanténbarát) kirándulóhelyek

SzSz

Kimozdulnál a karanténból a hosszú hétvége alkalmával? Biztosan, Ti is szerveztétek volna a wellness hétvégét a családdal, a kerti grillezést a barátokkal vagy a pároddal a legromaniktusabb hétvégét a húsvéti hosszú hétvége miatt. 

Húsvéti kirándulás tippek: Elhagyatott (karanténbarát) kirándulóhelyek

Sajnos jelen pillanatban nincs lehetőségünk összegyűlni, sem a barátokkal, sem a családdal, hiszen a karantén meglehetősen lekorlátozza az emberi találkozókat. Azonban, ha mégis szeretnél kicsit kimozdulni otthonról a családdal vagy a háztartásbelikkel, akkor itt az idő egy kis kirándulós kikapcsolódásra. Biztosan benned is felmerül a kérdés: Jó, de hova menjek, hogy elkerüljem a tömeget? Most a leglátogatottabb helyeket mindenképp kerüld el, hiszen lehet épp másoknak is eszébe juthat, hogy “Á, ott tuti nincsenek most sokan!”. Jobb előre elkerülni ennek lehetőségét, így összeszedtük azokat a kirándulóhelyeket, ahol biztos, hogy alig fogsz emberekkel találkozni, illetve összeszedtük azokat, ahová semmiképp se indul el! 

Magyarország csodálatos látnivalói közül, van pár olyan helyszín, ahol lényegében minden időszakban sokan vannak. Nem csak a magyarok, de a külföldi turisták által is látogatott helyek ezek, hiszen messze földről híresek a határon túliaknál egyaránt. Melyek ezek a kirándulóhelyek?

Szentendre

A szentendrei Duna-part és a város maga az egyik leglátogatottabb hely hazánkban, ahol turisták tömkelege szokott időzni. Az itteni séta meglehetősen romantikus program párok számára, de kedvelt a családosok körében is, mivel a parton is van lehetőség a parkolásra és egy könnyed sétával bejárhatjuk a partot és az egész várost. A város hangulata különleges, emiatt sokan szeretik. Most ugyan turistákkal nem fogsz találkozni, de sok családos biztosan ellátogat már csak egy könnyed sétára a partra. A budapestiek is meglehetősen kedvelik Szentendrét, hiszen egy 10-15 perc alatt gyorsan átérnek. 

hirdetes

Visegrád 

Visegrád is hasonlóképpen népszerű, már csak elhelyezkedése miatt is. Szintén nincs messze a fővárostól, így egy 20 perces autóúttal könnyedén elérhető onnan. A gyönyörű visegrádi vár lenyűgöző látvány a Duna-kanyarral együtt. Emiatt szintén kedvelt a turisták és a hazaiak körében egyaránt. Bár már olvashattuk, hogy a népszerűbb helyek nem látogathatók, azonban a környéken sok kirándulási lehetőség adódik, így biztosan többeknek eszébe jutnek ezek a lehetőségek. Ha elkerülnéd a tömeget, ne Visegrádot válaszd.

Rám-szakadék/Dobogókő

A Rám-szakadék szintén a fővároshoz közel található meg, és az egyik leghíresebb turista útvonalak egyike. A vadregényes túraútvonalon sziklákon mászva a kijelölt úton haladhatunk, emiatt a kalandvágyók egyik kedvenc helye. Általánosságban pont emiatt igen népszerű, hiszen hasonló kalandos túraútvonal kevés van az országban. Tavasszal már meglehetősen sokan szokták meglátogatni és túrázni egyet a családdal. A kis ösvények miatt viszont nehéz a közlekedés, és sok esetben fel is torlódnak egymás mögött az emberek. Szerintünk, nem ez lenne most a legmegfelelőbb úticél. 

hirdetes

Lillafüred

Lillafüred gyönyörű vidéke télen-nyáron csodálatos. A kisvasút, a Hámori-tó, a Pisztrángos, a Palotaszálló és a környező túraútvonalak mindegyike rabul ejtik az idelátogatókat. Ilyenkor tavasszal sok turista és hazai kirándulni vágyó látogatja meg a környéket és a környező településeket. A kisvasút rendszerint a tavaszi időszakban rendkívül népszerű, éppen ezért ezt is most jobb elkerülni. 

Akkor hova indulj? A következő oldalon összeszedtünk pár elhagyatott kirándulóhelyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Tüskevár

Tüskevár: az egyik leghíresebb magyar regény. A Tüskevár Fekete István tollából származik... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!