Mozdulj ki a karanténból: Elhagyatott kirándulóhelyek

hirdetes

Húsvéti kirándulás tippek: Elhagyatott (karanténbarát) kirándulóhelyek

SzSz
Húsvéti kirándulás tippek: Elhagyatott (karanténbarát) kirándulóhelyek


Diósjenő

Diósjenő a Börzsöny lábánál fekszik, Budapesttől mintegy 60 kilométerre, így a fővárosból is könnyen megközelíthetjük. Az itt található túraútvonalak bármelyikén indulunk el, biztosan kedvelni fogjuk, különösen, ha imádjuk a természetet. A környék inkább azoknak ajánlott, akik valóban szeretnek túrázni, mivel vannak igen meredek szakaszok is, emellett pedig 17 kilométeres túra útvonallal is találkozhatunk. A Csóványos túra az egyik ezek közül, amelynek jutalma viszont a csodálatos kilátás! A környéket egy horgásztó is gazdagítja, illetve a Sváb kastély és a Csehvár egyaránt remek látnivaló. 

Nagy-Szénás tanösvény (Budai-hegység) 

A Pilis környéke csodálatos rész, és több kedvelt kirándulóhely is övezi, illetve a Budai-hegységben sok kedvelt turista útvonallal találkozhatunk. A Nagy-Szénás tanösvény azonban tökéletes választás lesz annak, aki a főváros környékén keres kiránduló helyet. A legjobb, ha a tanösvény nem olyan hosszú, 2,1 kilométeres útvonalával a gyermekek is kedvelni fogják, miközben újat tanulhatnak. Családbarát kirándulóhely. 

hirdetes

Sukoró

Sukoró a Velencei-tó mellett fekszik a Velencei-hegységnél. A város igen kicsi és nem sok turista látogat el ide, viszont sokan nem is tudják, milyen csodálatos természeti kincseket találhatnak. A Velencei-hegység egyik legmagasabb csúcsán keresztül vághatunk át több idilli völgyön keresztül, egy forrásig, majd onnan vissza a falu irányába érdekes sziklaalakzatokkal találkozhatunk. A túra hossza 11,5 kilométer, így akár egy egésznapos program lehet a családdal. 


hirdetes
Mór 

Csókakő és Mór között gyönyörű túra útvonalon haladhatunk végig, ahol egy igazán kalandos élményben lehet része annak, aki idelátogat. Nem túl kedvelt turista ösvény, mivel a meredek hegyoldal megmászása nem a kezdőknek való. A Vértes hegyoldaláról azonban csodálatos kilátás nyílik a móri borvidékre, és közben útba ejthetjük a csókakői várat. A túra körülbelül 14 kilométeres, középhaladóknak való, és az Országos Kéktúra jelzés is megtalálható. Aki kalandosabb túrára vágyik, annak mindenképp ajánljuk. 


Cserépfalu 

A Bükk-környékén sok kis falut találhatunk, amelyek el vannak retjve a turisták elől. Épp az ilyen helyek a legcsodálatosabbak, ahogyan a Cserépfaluhoz tartozó túra útvonal. A Bükkalja részén található településen barlanglakásokat is láthatunk, illetve a Berezdaljai pincesort és a felette látható Milleniumi kilátót. A körtúra nem lesz túl hosszú, és szinten mindent autóval megközelíthetünk. Az egész családdal jó program lehet. 


Kellemes húsvéti ünnepeket előre is és jó kikapcsolódást! :) 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Knézy Jenő

Knézy Jenő: Knézy Jenő magyar sportújságíró és sportriporter. A leghíresebb magyar... Tovább

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Tovább a lexikonra