hirdetes

Hagyományos tojásírás, nemezelés, csokitojásfestés, kölni készítés- húsvéti programok Pécsett

VN

A napokban minden embert általában két kérdés foglalkoztat leginkább: milyen idő lesz húsvétkor? és hogy hova menjünk húsvétkor? Végre valami örömködni való esemény következik, úgyhogy meg is adjuk a módját, és segítünk megválaszolni mindkettő kérdés. Itt már soroltunk fel pár különleges húsvéti programot, de most Pécs kínálatát mutatnánk be, ugyanis szuperebbnél szuperebb programok lesznek itt.

hagyományos húsvéti programok Pécsett 2022

Húsvéti gyerekprogramokat tartanak a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

Április 9-én, szombaton egyebek mellett játszóház, origamifoglalkozás és tojásíróműhely, míg húsvét hétfőn énekes foglalkozások, csokitojásfestés és koncert várja a gyerekeket és szüleiket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. A kézműves foglalkozást elsősorban nagylányoknak, anyukáknak, nagymamáknak ajánlják, hiszen hagyományos módon viasszal és írókával fognak készülni a tojások Mosonyi Éva népi iparművész segítsége mellett. Akik munkába állnak, saját készítésű írott tojásukat haza is vihetik.

Izgalmas húsvéti programok Pécsett  

hirdetes

Az érdeklődők a nap során kipróbálhatják a nemezelést is, annak során színes gyapjúból vizes technikával gyúrhatnak különféle húsvéti díszeket Vata Enikő textiltervező művész segítségével. Az "Illatműhelyben" különféle illóolajokból a kisfiúk maguk kreálhatnak kölnivizet, amivel megalapozhatják a húsvéthétfői locsolás sikerét. Április 18-án, húsvét hétfőn a kultnegyed E78-as koncerttermében Ringatóval várják a legkisebbeket. A három év alattiaknak szóló játékos, énekes foglalkozás üzenete, hogy mindenki képes énekelni, szabadon játszani gyermekével, ez pedig segíti a korai kötődés kialakulását, megalapozza a stabil szülő-gyermek kapcsolatot. Később a nagyobbak igazi tejcsokoládé tojást festhetnek meg fehér csokival, de ezen a napon is lesz hagyományos tojásírás viasszal, utána pedig a család minden tagja részt vehet egy közös zenés foglalkozáson. A nap zárásaként 16.30-tól a Röppentő, azaz Villuth András gyerekzenekarának húsvéti-tavaszváró koncertje hallható.

hirdetes

Ez még nem minden, mert a közeli zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum is izgalmas húsvéti programfüzetet alkotott. Lapozz és mutatjuk ezt is, valamint Pécs látnivalóiról is olvashatsz egy kicsit, mert ha Lúd, akkor legyen kövér!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni mézeskalács

Debreceni mézeskalács: Debreceni mézeskalács számtalan formában és méretben készül pirosra... Tovább

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás