hirdetes

Lesz még napsütés és nyárias idő? Mutatjuk milyen idővel az ősz!

VN

Az utolsó nyári hét hideggel sok-sok esővel búcsúzott, olyan egészen ősziesre sikeredett. Vajon folytatódik ez a tendencia, vagy lesz itt még nyári jó idő és napsütés ősszel is? Mutatjuk mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat erre e hétre!

Szeptemberi időjárás előrejelzés

Hétfői időjárás előrejelzés

Az északkeleti megyékben továbbra is erősen felhős időre és időszakos esőre, záporra van kilátás. Másutt a változó felhőzet mellett általában számíthatunk többórás napsütésre is, csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és estefelé a Dunántúl egyes részein az eső is elered. A nyugatias szél megélénkül, zivatar környezetében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között várható, ugyanakkor az északkeleti megyékben kevéssel 20 fok alatt valószínű. Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddi időjárás előrejelzés

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés és sok magasszintű felhő mellett általában csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Nappal többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legmelegebb délutáni órákban 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetes

Szerdai időjárás előrejelzés

Kezdetben sok lesz a felhő, majd délután szakadozik, nyugat felől csökken a felhőzet. Eleinte több helyen, délután inkább már csak keleten, ott is megszűnő jelleggel várható zápor, helyenként zivatar. Nagy területen megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 9, 15, a legmelegebb délutáni órákban 17, 22 fok valószínű.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Reggel és a késő délutáni óráktól túlnyomóan derült, közte gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb a Dunától keletre lehet egy-egy futó zápor. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon több helyen erős lökések kísérik. A hajnali 7, 14 fokról várhatóan 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

hirdetes

Pénteki időjárás előrejelzés

Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Szombati időjárás előrejelzés

Gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

Vasárnapi időjárás előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Egy-egy zápor előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gönc Árpád

Gönc Árpád: a modernkori Magyarország elnöke, aki két cikluson keresztül gyakorolta a... Tovább

Ómagyar Mária-siralom

Ómagyar Mária-siralom: Az Ómagyar Mária-siralom egyike legkorábbi nyelvemlékeinknek, az első... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás