hirdetes

Véget ér a vénasszonyok nyara- jönnek a mínusz fokok, mutatjuk mikor!

VN

Csodálatos időnk van éppen, süt a nap száz ágra, mintha nem is október középső napjait rugdosnánk, élvezzétek is ki, mert lehet, hogy ezek a legutolsó napsugaras őszi napok! Érkezik a lehűlés, véget ér a vénasszonyok nyara, a hét végére lecsökken a hőmérséklet, legalábbis ezt jósolja nekünk az Országos Meteorológiai Szolgálat! Mutatjuk a pontos előrejelzést!

Időjárás október vége

Várható időjárás hétfőn

Derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti, déli szél a Dunántúl északi felén megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 és 23 fok között várható. Késő estére általában 9, 17 fok közé hűl le a levegő. Este is nagyrészt derült időre van kilátás, csupán kevés fátyolfelhő lehet az égen. Ismét többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet.

Várható időjárás kedden

A köd megszűnése után derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti, déli szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 23 fok között alakul.

Várható időjárás szerdán

Éjjel a hidegfront tovább szakadozó felhőzete délkelet felé vonul. Mögötte az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de főleg hazánk keleti harmadán napközben helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és záporeső is előfordul. Hajnalban ködfoltok képződnek, főként a déli megyékben. Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

Általában napos időre számíthatunk gomoly-, helyenként fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti, majd keleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Várható időjárás pénteken

Sok napsütésben lesz részünk, majd a nap második felében nyugat felől fátyolfelhőzet kezd ránk húzódni. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás szombaton

Közepesen vagy erősen felhős ég lehet a jellemző. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű.

Várható időjárás vasárnap

Változóan felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Sok helyütt élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 22 fok között valószínű.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jedlik Ányos

Jedlik Ányos: Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló. Eredeti neve Jedlik István, az... Tovább

Magyar operett

Magyar operett: a magyar operett messze földön híres. A magyar operett első sorban Kálmán... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek