hirdetes

Segíts te is! - Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját!

Sz.F.

Most akár te is segíthetsz a rászorulókon, cikkünkben egy nagyon szép és nemes adománygyűjtésre hívjuk fel a figyelmet! 

Segíts te is! - Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját!

40 hívás a 1353-as adományvonalra most egy tanszercsomagot jelent  

„Iskolakezdés együtt!” címmel hetedszerre hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni.   

Megtölteni az iskolatáskát - esélyt adni a felzárkózásra

Egyszerű, de annál kifejezőbb módon mutatta be az Ökumenikus Segélyszervezet az idei Iskolakezdés együtt! akciójának lényegét a mai budapesti kampányindító sajtótájékoztatójukon. A 1353-as adományvonal számait üres iskolatáskákból megformázó installáció azt üzeni, hogy két héttel a tanévkezdés előtt még üres annak az 1.000 magyarországi rászoruló gyermeknek az iskolatáskája, akiknek beiskolázását iskolaszerek beszerzésével szeretnék támogatni.

hirdetes

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az adománygyűjtés részleteit és célkitűzéseit ismertetve elmondta, hogy az utóbbi években többször megismételt kutatásaik is alátámasztják azt a tényt, hogy szinte a teljes magyar lakosság megítélése szerint jelentős költségekkel jár az iskolakezdés, és amíg sokaknak nehezen, egy kisebb rétegnek vállalhatatlanul nagy teher a felmerülő költségek fedezése. A kommunikációs igazgató kifejtette, hogy míg egyes családok az élelmiszeren, mások a rezsiköltségen spórolnak tanévkezdéskor, vannak, akik a hitelük törlesztő részletét nem fizetik be ilyenkor időben.

hirdetes

A nehéz anyagi helyzetű családokban gondot okoz az új ruhák, az iskolatáska, az írószerek, a tornafelszerelések beszerzése. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a legnagyobb veszély ilyenkor az, hogy megfelelő tanszerek hiányában a gyerekek félelemmel, szégyenkezve mennek iskolába, ami meghatározhatja a tanuláshoz való viszonyukat, jövőjüket. Éppen azért a Segélyszervezet akciója a legszegényebb családoknak szeretne segíteni, annak érdekében, hogy az iskolakezdés számukra se az eladósodásról, hanem a felzárkózás esélyéről szóljon. Az iskolakezdés költségeit jellemző számok arányában elmondható, hogy a Segélyszervezet iskolásonként adott 10.000 forintos támogatása jelentős segítséget nyújt a családoknak. A következő oldalon elmondom, hogyan csatlakozhatsz az adománygyűjtéshez! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth tér

Kossuth tér: Ha Budapestnek lenne főtere, akkor valószínűleg a Kossuth tér lenne az. Nem... Tovább

Biros Péter

Biros Péter: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. 3-szor Olimpiát, egyszer vb-t és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek