hirdetes

Segíts te is! - Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját!

Sz.F.
Segíts te is! - Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját!

Gáncs Kristóf elmondta, hogy az 1000 gyermek, akinek az ökumenikusok szeptember 1-ig segíteni szeretnének, a Segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből lett kiválasztva a nyár folyamán, hogy mindegyikük személyre szabott és a szükséglete szerinti támogatást kaphasson. A terv megvalósításához nagy segítséget jelent, hogy a Herlitz Hungária Kft-től kedvezményes áron tudja beszerezni az Ökumenikus Segélyszervezet a minőségi tanszereket, amin felül a vállalat idén – a 1353-as adományvonal számait megformázó installációhoz is használt – 100 iskolatáska adományozásával is segíti a rászoruló gyerekeket.

A program keretében a hazai 1000 rászoruló mellett több száz erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyermek kap beiskolázási segítséget. Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött 1000 gyermek 10 ezer forint értékben történő támogatásához szükséges 10 millió forinton felül beérkező összegből a szervezet országos intézményhálózatának Kapaszkodó programjaiban résztvevő, mintegy 2000 diák felzárkózását támogatja egész évben. 

hirdetes

Így lehet csatlakozni!

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Iskolakezdés együtt. Szintén elérhető már a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Idén is a gyűjtés stratégiai partnere a Magyar Posta, így a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.   

hirdetes

Széleskörű összefogás: sok kicsi sokra megy

Wolf Kati hetedszerre az Iskolakezdés együtt! kampány arca. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy évről-évre arról bizonyosodik meg, hogy az ilyenkor átadott, személyre szabott tanszercsomagok nemcsak óriási örömet jelentenek a gyermekeknek, de valódi esélyt is nyújtanak a felzárkózásra. Az ismert énekesnő és a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó ezután közösen buzdítottak összefogásra. „Az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseként sokszor volt már alkalmam megtapasztalni azt, ahogy a 1353-as adományvonalra érkező hívásokból kézzelfogható, valódi segítség lesz. Mindenkit kérek, hogyha teheti - akárcsak egyetlen hívással is -, de csatlakozzon az összefogáshoz, hiszen sok kicsi sokra megy!” – mondta a bajnok sportoló. 

Forrás: Segélyszervezet.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Adventi szokások

Adventi szokások: Az adventi koszorú András napjához legközelebb eső vasárnap és december... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek