hirdetes

Szigorú döntés született – Kitiltották a járműveket Tihanyból!

Bohács Ádám

Tihanyban bekeményítettek, és hoztak egy sokak által túl szigorúnak mondott döntést, mely szerint tilos a város központjában és a hajóállomás környékén bizonyos járművekkel közlekedni, következzenek a részletek! 

Tihanyi tiltás a járművek miatt

Egyetértesz ezzel a tiltással?

    

Járművek, amiket érint a döntés

A tihanyi képviselőtestület elfogadta azt a döntés, ami kimondja, hogy Tihany központjában, illetve a hajóállomás könyékén tilos elektromos rollerrel, elektromos gördeszkával, segway-jel, hoverboard-dal, vagy más önegyensúlyozó eszközzel közlekedni. 

Kiket érint a tiltás

A képviselőtestület által elfogadott döntés szerint bővült a közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértéséről szóló helyi jogszabály. Ebben kimondják, hogy bárki, aki önegyensúlyozó járművel, elektromos vagy más gépi meghajtású közlekedési, sport, szabadidős eszközzel közlekedik Tihany önkormányzata tulajdonában vagy kezelésében álló meghatározott területen, gyalog-, és kerékpárúton, járdán, parkban, közparkban, téren, egyéb parkosított területen, vagy gépjármű-forgalom elől időszakosan vagy állandó jelleggel elzárt területen, az megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait. A tiltás azokra vonatkozik, akik nem gyalogosan tolva, vagy kézben tartva haladnak a járművekkel, szóval azokra, akik használják ezeket az alkalmatosságokat. 

hirdetes

A tiltásban ezekre a járművekre nem vonatkoznak

Mint mindig, most is vannak szigorú kivételek, éppen ezért a tiltás nem vonatkozik a KRESZ előírásainak megfelelő elektromos kerékpárokra, a rendvédelmi szervek járműveire/eszközeire, illetve a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre, és természetesen a kerékpárokra. 

A bírság mértéke

A rendelet értelme szerint, aki megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, pénzbírsággal sújtható, ezért az elkövetővel szemben 150 000 forintig terjedő közigazgatási bírság, valamint 50 000 forint helyszíni bírság szabható ki, ráadásul elkobzás is alkalmazható.

hirdetes

A bérbeadókat is büntetik

Nemcsak a használók, hanem a bérbeadók is szenvedhetnek, ugyanis az, aki a város közigazgatási területén foglalkozik az érintett járművek bérbeadásával, és nem tájékoztatja a tilalommal érintett területekről a kuncsaftokat, valamint nem helyez el erről tájékoztató táblákat, közigazgatási bírsággal sújtható, melynek értéke 150 00 forintig terjed. És hogy mi a baj ezekkel a járművekkel? A következő oldalon ezt is elmondom! 

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Folly Arborétum

A balatoni nyaralások egyik legkedveltebb kikapcsolódási központja a Folly Arborétum,... Tovább

Adventi szokások

Adventi szokások: Az adventi koszorú András napjához legközelebb eső vasárnap és december... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!