hirdetes

Hamarosan lejár a jogsid? Akkor jobb, ha erre felkészülsz, mert bukhatod a frissítést!

ZH

Erre ügyelj, ha mostanában kell megújítanod a jogosítványodat!


Hiába a feloldó korlátozások, az ügyintézési rendszerben még mindig leragadtak a veszélyhelyzetben bevált protokollnál, így ma igazi kihívásnak számít egy új okmányt vagy egy régit frissíteni. Június 30-ig minden már lejárt okmányt meg kell újítani, ugyanis eltörölték a rendeletet, miszerint még elfogadják a járvány helyzetre való tekintettel a régit is. Emiatt az elkövetkezendő hónapokban a szokásosnál is nagyobb számú jogosítvány megújításra lehet számítani, így mindenképp jól teszed, ha még időben ellenőrzöd az irataidat, és ha esedékes akkor időpontot foglalsz. Nézd meg milyen buktatója lehet a jogosítvány újításnak!

 

Egészségügyi vizsgálatok


A jogosítvány meghosszabbításának nem csak technikai feltételei vannak, ugyanis meg kell látogatnod a háziorvosodat is, aki több egészségügyi vizsgálatot is elrendelhet, ha szükségesnek látja. De miért is nem olyan egyszerű ez? Ugyanis a házi-, vagy üzemorvosnak az EESZT nyilvántartó kórelőzményeket is meg kell vizsgálnia, így ha régebben küzdöttél vagy azóta is küzdesz valamilyen kórral, bajjal, az orvos annak a kivizsgálását is kérni fogja, hogy biztosítsa, hogy egészségügyileg rendben vagy. Ha például a korábbi adatok alapján valakinél alvási apnoé gyanúja merülhet fel, a háziorvos elrendelheti egy szakértő véleményének bekérését, ami persze csak az akkreditált intézményben és kizárólag csak szomnológus szakorvos végezheti el a vizsgálatot.


Ilyen esetekben ne felejtsük el, hogy ezek a vizsgálatok a saját és környezetünk biztonsága érdekében történnek, mindez az egyes balesetek megelőzésére szolgál és a professzionális személyszállítók vezetési engedélyének meghosszabbítását mégkiemeltebb figyelem övezi.


A következő oldalon kiderül mire kell ügyelned, ha most szeretnél jogosítványt újítani! Kattints a következő oldalra!
 

lejárt jogsi
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Neumann János

Neumann János: A világ rengeteggel tartozik Margittai Neumann Jánosnak, akinek a munkássága... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek