hirdetes

Újra megugrott a fertőzöttek száma Kínában, jön a koronavírus második hulláma?

VN

Már korábban ITT írtunk róla, hogy szakértők szerint Kína nem lélegezhet fel, hamarosan következik a  koronavírus második hulláma. Bár a múlt héten csak alig jelentkeztek új fertőzöttek, voltak napok, amikor egyetlen koronavírusos beteget sem regisztráltak, de az elmúlt napokan újra megugrott a számuk. Csak hétfőn 78 új esetet regisztráltak Kína területén.

Elkezdődött a koronavírus második hulláma

A koronavírus második hulláma Kínában

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy Kína nem nyugodthat meg, hiába esett vissza a fertőzések száma, ha újra feloldják az elrendelt óvintézkedéseket, valamint határokat újra fertőzni fog a vírus, ráadásul legalább olyan mértékben, mint ahogy először. Ennek ellenére Kína megnyitotta a határokat, és a termelés is visszaállt. A gyárak 90% már újra is megy, valamint az éttermek, kávézók, szórakozóhelyek is megnyitották kapuikat. Egyes szakértők meglehetősen korainak tartották ezeket a lépéseket, de Kína azzal indokolta a döntését, hogy a globális ellátási lánc zavartalan működésért meg kellet tennie ezeket a lépéseket, tehát nem csak a saját gazdaságát tartotta szem előtt, hanem az egész világgazdaság érdekeit.

hirdetes

Fordult a kocka: külföldről viszik a vírust Kínába

A szakértők arra is kitértek, hogy bár Kínában a végéhez közeleg a még tavaly év végén kirobbant járvány, a világ több pontján még csak most kezdett el igazán tombolni, így a határok megnyitásával, a külföldről érkezők is behozhatják, és elkezdhetik újra terjeszteni a vírust. És ez így is lett, a hétfőn regisztrált 78 fertőzöttől 74 személy külföldről érkezett Kínába. Ebből 31 személyt a pekingi reptéren regisztráltak, ezért Kínai Polgári Légiközlekedési Felügyelet hétfőtől kezdve az ország 12 másik városának repülőtereire irányította át a pekingi nemzetközi járatokat. Kína egyébként nagyon szigorú intézkedéseket alkalmaz a külföldről érkezőkkel szemben: a Pekingbe lépésüket megelőző 14 napban külföldön járt emberek mindegyikénél koronavírus tesztet végeznek, valamint központi karantén alá helyezik őket.

hirdetes

Így áll Kínában a koronavírus járvány

Kínában a koronavírus eddig összesen 81 558 fertőzött meg a központi adatok alapján, ebből 3281 végződött halállal, amiből 3160 Hubej tartományon belül történt. A fertőzött személyekből 73 278-at gyógyultnak nyilvánítottak, de sokan vannak még, akik kórházi kezelés alatt vannak. Azt, hogy a határok valamint a gazdasági élet újra nyitásával mi fog történni, azt nehéz megjósolni, de az biztos, hogy Európa számára mintával fog szolgálni, hiszen mi még csak ott tartunk a járványban, ahol Kína hónapokkal ezelőtt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Segesvár

Segesvár történelmi belvárosa, háttérben az Óratoronnyal: A Maros megyei Segesvár... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!