hirdetes

Mi lesz így a karácsonnyal? Íme a WHO álláspontja

VN

Miközben javában tombol a koronavírus járvány második hulláma szinte az egész világban, így kontinensünkön is, folyamatos szigorításokat vezetnek be, még mindig kérdéses, hogy mi lesz a karácsony sorsa?

Karácsony 2020

Mi lesz a karácsony sorsa 2020-ban?

Szoktam mondani, hogy 2020 az év, amikor kicsit minden a feje tetejére állt. Nagyon, nagyon sok minden elmaradt. Olyan mérföldköveknek számító események, mint iskolai ballagások, szalagavatók, a fele érettségi, diplomaosztók, esküvők, sokan évek óta spórolnak egy-egy utazásra, amiket most le kellett mondaniuk a koronavírus miatt, a legtöbb nyári fesztivál, és koncert is elmaradt, sőt elhalasztották az oly nagy történelemmel rndelkező Olimpiát. Mi jöhet még? -tették fel sokan a kérdés, de akkor még azt hiszem nem nagyon számítottunk rá, hogy az advent kapujában ilyen drasztikusan magas számokkal fogunk szembenézni. Mint a karácsonyi filmekben, mikor a Télapóval történik valami: „veszélyben a karácsony!”

Mire lehet idén karácsonykor számítani?

Idén karácsonykor nem lesznek karácsonyi vásárok, nem lesz forralt borral andalgás a főtéren, nem lesz kürtőskalács illat a Bazilikánál, a Deák tér sem fog turistáktól és mesés karácsonyi holmiktól zsúfolásig megtelni, nem lesz Diótörő, sem másmilyen karácsonyi színház, nem lesz céges karácsonyi vacsora, nem lesz bécsi adventi kirándulás, nem lesz karácsonyi adománygyűjtő gála, nem lesz karácsonyi közös gyertyagyújtás, nem lesz jégkorcsolyázás, és ami a legszomorúbb, hogy úgy néz ki nem lesz nagy családi karácsony sem.

hirdetes

A WHO álláspontja a karácsonnyal kapcsolatban

Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO hivatalosan nyilatkozott a közelgő karácsonyi ünneppel kapcsolatban. A nyilatkozat szerint: „Nincs kockázatmentes lehetőség. Magasabb és alacsonyabb kockázat van”, kitértek arra, hogy nagyon nehéz idők következnek, ugyanis teljesen természetes, ha az elkövetkezendő időszakban szeretnénk szeretteinkkel időt tölteni, de ez nagyon kockázatos, a koronavírus járvány szempontjából, jobban tesszük, ha nem találkozunk velük! A WHO szerint mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy mekkora kockázatot vállal azzal, hogy meglátogatja idős, veszélyeztetett hozzátartozóit a karácsonyi ünnep alatt. Nehéz, de ki kell tartani: „Ha most nem is tudnak együtt ünnepelni, majd megtalálhatják a módját, ha véget ér ez az egész.” Valamint a WHO a kormányok egyéni belátására bízta, lazítanak-e a korlátozásokon az ünnepek alatt. A magyarországi számok alapján enyhítésekre kevés esély van. 

hirdetes

Mit lehet tenni idén karácsonykor?

Nagyon nehéz, tudjuk. A WHO jó ötletnek tartja a virtuális közös karácsonyozást. Igen, mi is tudjuk, hogy ez nem ugyanaz, de sajnos ez van. Annyi mindenről lemondtunk már, muszáj lesz karácsonykor is kitartani. Süssetek kürtős kalácsot otthon, készítsetek hozzá egy isteni forralt bort, dekoráljatok, és nézzetek meg egy igazi klasszikus karácsonyi filmet, gondoljatok a távol élő szeretteitekre, hívjátok fel őket, beszélgessetek videó híváson keresztül, és az együtt töltött időt pedig később bepótoljátok, ha már nem lesz ilyen kockázatos! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: Ezt a Nemzeti Parkot 1997-ben alapították, melyhez a... Tovább

Somogy megye

Somogy megyét szokás a Balaton megyéjének is hívni, mivel a tó déli része hozzá... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!