hirdetes

Ajándékozz idén máshogy: karácsonyi ajándékok, amik nem kerülnek semmibe, mégis aranyat érnek

Noémi Vida
Karácsonyi ajándékok, amik nem kerülnek semmibe

A levél sosem megy ki a divatból

Bár napjainkban a hagyományos levelezés kezd kikopni, hiszen az internet segítségével lényegesebben gyorsabban eljuthatjuk az üzenetünket, a levél sosem megy ki igazán a divatból! Tekintve, hogy idén egy rendhagyó karácsony elé nézünk a koronavírus miatt, így elképzelhető, hogy nem találkozunk mindenkivel, akivel szeretnénk, és egyébként szoktunk, nagyon jó ötlet levelet küldeni postai úton. Sokkal szívhez szólóbb, mint egy Facebook üzenet!

Készíts bármit!

Adunk néhány ötletet már, de alapvetően bármit készíthetsz, akár a gyerekekkel, akár egyedül. Befőttesüvegből és gyertyából pálául nagyon szép dekorációt lehet készíteni, de a tobozokat is nagyon kreatívan fel lehet használni. Vagy olvass fel egy mesés, vedd fel videóra, és küldd el a nagymamádnak, esetleg vágjátok össze, ahogyan mindenki otthon mond egy-egy versszakot egy versből, és így távolról is közösen ünnepelhettek! Az öröm sokkal nagyobb lesz hidd el, mintha valamit vettetek volna!  

hirdetes

Könyvet is szerezhetsz be olcsón

És az eredeti gondolatra visszatérve, bár nem ingyen, de lényegesen bolti ár alatt könyveket is lehet beszerezni, méghozzá a könyves szekereknél, amik megtalálhatóak a legtöbb forgalmas budapesti csomóponton, és a nagyvárosokban is. Igazi kincsekre lehet itt lelni, még akár rendelni is lehet, ha van raktárban, amit szeretnénk, az egységár pedig 300 Ft. Néha sokkal értékesebbek ezek a könyvek, mint az újak, ódon lapjaik vannak, és némelyikben még régi üzenet is van. 

„Ajándékok, amelyek nem kerülnek semmibe: egy jó szót szólni, egy beteget fölvidítani, óvatosan csukni be az ajtót, apróságoknak örülni, mindenért hálásnak lenni, jó tanácsot adni, egy levél megírásával örömet szerezni, jogos panaszt nem melegíteni fel újra, nem tenni szóvá, amit a másik hibázik, a levert hangulatot nem venni komolyan, nem sértődni meg egy félresikerült szó miatt, megtalálni a dicsérő, elismerő szót a jóra, megtalálni az együtt érző szót a megalázottaknak, találni egy tréfás szót a gyerekeknek, elismerni az elkövetett helytelenséget, örülni a holnapi napnak, bizonyos dolgokra aludni egyet, mindenre rászánni a kellő időt és gondot, és mindenben, de mindenben szeretettel lenni.”- Hetényi Varga Károly
hirdetes

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Január

Január: az év első hónapja.  Különböző elnevezések szerint szokás hívni a Fergeteg... Tovább

A karimatömítések tulajdonságai

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!