hirdetes

Ajándékozz idén máshogy: karácsonyi ajándékok, amik nem kerülnek semmibe, mégis aranyat érnek

Noémi Vida

Mikor megosztottuk a Facebookon, hogy szerintünk ezek a könyvek a legjobb ajándékok idén karácsonyraakkor több komment is érkezett, hogy náluk idén a nehéz helyzetre való tekintettel elmarad a karácsonyi ajándékozás, ami valahol teljesen érthető, de minket nem hagyott nyugodni a téma. Nálunk már régóta „divat” a családi körben, hogy különböző eseményekkor, így karácsonykor is, nem drága ajándékokkal, hanem kedves apróságokkal halmozzuk el egymást, hiszen a lényeg nem az, hogy minél többet költsünk. A lényeg a szeretet. Úgyhogy arra gondoltam, hogy gyűjtök nektek olyan karácsonyi ajándékötleteket, amik tényleg semmibe sem kerülnek, viszont felbecsülhetetlenek, az ajándékozott felek oda meg vissza lesznek, ráadásul akár gyerekek is elkészíthetik ezeket.

Karácsonyi ajándékok, amik nem kerülnek semmibe

Karácsonyi kuponfüzet

30% méregdrága táskákra, 10% elektronikai kütyükre, vagy 20% a második cipőre? Nem, nem, egyáltalán nem erről van szó, a karácsonyi kuponfüzet, amit tényleg nagyon egyszerűen, nulla költségvetéssel elkészíthetsz ennél sokkal, de sokkal szuperebb. A lényege, hogy találj ki olyan, semmibe sem kerülő dolgokat, amit adhatsz a másiknak, és ezekből készíts, ceruza, toll, esetleg más otthon talált filctoll, vagy színes ceruza, és néhány lap segítségével kuponokat, majd ezeket fűzd össze, vagy kösd át egy szalaggal. Miket írj a kuponra, azaz miket adj ajándékba? Íme néhány példa: ma én mosogatok el, egy hatalmas séta, társasjáték, az általad választott játékkal, megnézem veled a kedvenc sorozatodat, masszázs, hétvégi kirándulás, ma én főzők. Az ajándékozott pedig bármikor beválthatja ezeket a kuponokat nálad, persze reális keretek között. 

hirdetes

Egy befőttesüvegnyi kedvesség

Ehhez a karácsonyi ajándékhoz már eggyel több dologra lesz szükséged, mint az előzőhöz, de még mindig egy fillért sem kell kiadnod. Elfogyott a lekvár, megettétek pont a még nyáron elrakott befőttet, vagy van egy felesleges mézes üveg, ami kiürült? Nagyon jó, mert pont kapóra jön majd a semmibe sem kerülő karácsonyi ajándék elkészítéséhez! Nagyon egyszerű dolgod lesz, tisztítsd meg az üveget, ha van rajta valami címke, akkor azt is távolítsd el, majd töltsd meg kedvességgel. Hogyan? Írj 365 kedves üzenetet, idézetet versből, motiváló szöveget, zene szöveget, vagy bármit, ami jóbbá teheti az illető napját, majd dobd bele őket a befőttesüvegbe! Ha van kedved dekorálhatod az üveget, köthetsz rá masnit, készíthetsz egy kedves feliratot, használti utasítást, de egyszerűen úgy is átadhatod ahogyan van. Ezzel az ajándékkal egy éven keresztül okozhatsz minden nap boldogságot valakinek, és neked egy forintodba sem kerül!

hirdetes
 

További szuper semmibe nem kerülő karácsonyi ajándékok a következő oldalon, lapozz!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A 12 pont

12 pont: A 12 pont volt az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek... Tovább

Budapesti Állatkert

Budapesti Állatkert: országunk első számú állatkertje.  A Fővárosi Állat- és... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!