hirdetes

A könyv a legjobb karácsonyi ajándék! De milyen könyvet válassz?

VN, ZH

Talán klisének számít már kissé, de szerintem a könyveknél keresve sem találni jobb ajándéknak valót, ugyanis a könyvekkel nem tárgyat ajándékozol, hanem élményt, kalandot, tudást, tapasztalatot, nézőpont, kultúrát, na meg szórakozást. Bár lehet, hogy még kicsit korainak tartod ezt a karácsonyi ajándék nézelődősdi dolgot, de képzeld el, már megjelent a Libri karácsonyi különkiadása is, és ugye te sem akarod az utolsó pillanatra, a nagy rohanásra hagyni a karácsonyi ajándékok beszerzését? Adunk is néhány ötletet, hogy idén karácsonykor milyen könyveket érdemes ajándékozni!

10 legjobb könyv karácsonyra

#1.Tökéletes könyvek karácsonyra: Egyszerű és nagyszerű: Libri karácsonyi különkiadása

A Libri könyvkiadó minden év karácsonyakor elődrukkol egy ünnepi különkiadással, ami valamilyen szempontból kapcsolódik az év irodalmi történéseihez, valamint az ünnepkörhöz is. Ha jól emlékszem tavaly Szabó Magda műveken volt a sor, és idén is igazán különleges könyvre, sőt könyvekre kell számítani, és már ki is derült, hogy mi kerülhet 2023 karácsonyán a fa alá. A 2020-as karácsonyi díszkötetek címei: Kosztolányi Dezső: Csodát nekem, és Karinthy Frigyes: Karácsonyi Társasjáték. Karinthy és Kosztolányi nemcsak kortársak , és munkatársak voltak a Nyugatban, hanem barátok is. A Libri pedig ennek a barátságnak szeretne ez évi karácsonyi emlékkiadásával méltó emléket emelni. A két szerző ünnepi témájú műveivel az ígéretek szerint átélhetitek a fél évszázaddal ezelőtti kor ünnepi hangulatát. Hogyan juthatsz hozzá? Vásásrolj a Libriben, vagy a webáruházban 9000 Ft értékben, és vedd meg 599 Ft-ért az egyik karácsonyi könyvet, ha pedig mindkettőt szeretnéd, akkor 12000 Ft-ért kell vásárolnod. 

hirdetes

#2.Tökéletes könyvek karácsonyra: Egy igazán klasszikus: Karácsonyi Ének

Már egy ideje töröd a fejedet, hogy milyen ajándékot válassz kolléganődnek vagy barátnődnek? Tudtad, hogy egy igazi klasszikus karácsonyi könyvvel nem tudsz mellé nyúlni? Charles Dickens Karácsonyi énekét mindenkinek el kell olvasnia legalább egyszer, de ha valaki olvasta már, az sem baj, ha még egyszer neki esik, hiszen magvas gondolatai minden életkorban tanulságokat tartogatnak, és az sem utolsó szempont, hogy fő vonulata a szeretet ünnepe, a karácsony körül vezet minket végig. A Karácsonyi éneknek nincs olyan, aki ne tudna örülni, bátran emeld csak le ezt a nagy klasszikust a polcról!

hirdetes

#3.Tökéletes könyvek karácsonyra: Komolyabb téma: A Döntés

Sokáig volt ez a könyv mindenféle sikerlista élén, és a könyvespolcok best sellereinek polcán, de őszintén, nekem csak akkor keltette fel igán az érdeklődésemet, amikor Bill Gates megemlítette a magyar írónő művét kedvenc könyvei között. A könyv Edith Eva Eger személyes története, ami a koncentrációs táborokban töltött éveit mutatja be fájdalmasan kegyetlen őszinteséggel, de az igazi lényeg csak ezután következik, hiszen  a szerző ezután írja le, hogy hogyan tudta ezt az egészet feldolgozni, milyen nehézségeken ment keresztül ezután, és hogyan segített személyes története másokon. A könyv tehát kicsit történelmi, kicsit drámai, kicsit életrajzi, kicsit pszichológiai, és nagyon életmentő!

A következő oldalon folytatódika  akarácsonyi könyvek listája, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Operaház

Operaház: a magyar operatársadalom első számú gyülekezőhelye, melyet a bécsi opera... Tovább

Kulcsár Győző

Kulcsár Győző: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Kulcsár Győző az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Programajánló Regény Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!