hirdetes

Ennél hangulatosabb téli program nincsen: Újra jár a karácsonyi Fényvillamos!

VN

Hamarosan kezdetét veszi a karácsonyi forgatag. A nagyobb városok, és a mi csodás fővárosunk is ünnepi fényekbe öltözik, és útjára indul sokak kedvence, az ünnepi időszak elengedhetetlen hangulati eleme, a Fényvillamos. Mutatjuk mikor, és merre fog járni 2023-ban!

Karácsonyi Fényvillamos 2023

Fényvillamos 2023-ban is

A Fényvillamos már évek óta hozzátartozik fővárosunk ünnepi hangulatához. Nemcsak mi magyarok, hanem a messzi földről ide utazó külföldi turisták is nagyon szeretik, igazi szenzációnak tartják számon az karácsonyi égőkkel feldíszített sárga villamosokat, amik Budapest ikonikus helyszínei mellett suhannak el, többek között a parlament előtt, vagy a Duna parton. Az interneten számtalan videó, kép, cikk kering a budapesti Fényvillamosokról, és az az igazság, hogy bármilyen egyszerűnek is tűnik az ötlet, bármennyire is sokak szerint „semmi értelme, és csak giccses”, én magam is nagyon szeretem. Ezért nagyon örülök neki, hogy kihirdették: 2023. december 1. és 2024. január 7. között újra közlekedik a Fényvillamos Budapest utcáin. 

A Fényvillamos december elsején indul

hirdetes

A Fényvillamos stílusosan december első napján indul el. Szerintem ez nagyon jól van így, nem kell már októberben karácsonyi fényekbe öltöztetni mindent. Tudom, hogy a boltok, plázák, akkor tudnak eladni sok karácsonyi dolgot, ha már karácsonyi pompájába áll a kirakat november első napján, de a Fényvillamos elég, ha csak az év utolsó hónapjának első napján gördül ki a kocsiszínből. Egyébként nagy esemény lesz ez, amiről jobb, ha te sem maradsz le: a Sport utcában várja a BKK azon érdeklődőket, akik szeretnék megnézni, hogyan indul el a fényflotta ünnepi útjára. Ebben a hivatalos eseményleírásban minden tudnivalót megtalálsz ezzel kapcsolatban. Az esemény sötétedés, után lesz, 18:00-kor, így a pénteki munkanap végén te is elcsípheted ezt a különleges pillanatot. Kisgyerekeknek minden bizonnyal feledhetetlen emlék. 

hirdetes

Mennyibe kerül a jegy a Fényvillamosra? 

A Fényvillamost minden utas normál árszabás mellett veheti igénybe, ami magyarul annyit tesz, hogy csak egy egyszerű BKK vonaljegy, vagy bérlet szükséges. Elővételben váltott BKK jegy: 440 Ft, helyszínen 600 Ft. A Fényvillamos pontos menetrendjét még nem tették közzé, de a Fényvillamos Facebook oldalán nyomon követhetitek a legfrissebb információkat. Korábban már írtunk róla, hogy Budapest kettő legnagyobb karácsonyi vásárában ingyenes kisvasutazási, és korcsolyázási lehetőség is van. Itt pedig a legszebb vidéki karácsonyi vásárokat mutattuk beDe érdemes megnézni a fővárostól nem messze található gödöllői Karácsonyházat is.  

FRISS! HIVATALOS FÉNYVILLAMOS MENETREND ITT!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Tudományos Akadémia

MTA: A Magyar Tudományos Akadémia magyarországi tudományos köztestület, amelynek fő feladata... Tovább

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!