hirdetes

Ezek a legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon (2023)

VN

Bécsbe menni adventezni? Biztosan nagyon jó ötlet, de tudjuk, hogy nem mindenki engedheti meg magának. De ne csüggedjetek, hiszen hazánkban is meseszép karácsonyi vásárokra lehet bukkanni az ország minden pontján. Mutatjuk a legszebb karácsonyi vásárokat Magyarországon, amik téged is le fognak nyűgözni!

legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon 2023

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Budapest

Szinte kötelező a fővárossal kezdenünk a legszebb magyar karácsonyi vásárok bemutatását, hiszen minden bizonnyal ez a leghíresebb, valamint legnagyobb szabású. Illetve a fővárosban nemcsak egy, hanem több karácsonyi vásár is van, így kedvünkre válogathatunk. A fő karácsonyi vásár, ami szerintem a legnagyobb is egyben a Vörösmarty téri adventi vásár, de már évek óta a Bazilika előtt is vannak kirakodók, itt csodaszép a látkép. Illetve a Budavári Palotanegyedben is szoktak tartani karácsonyi vásárt. Ezek a budapesti karácsonyi vásárok tényleg nagyszabásúak, látványosak, de az én bajom jellemzően az, hogy leginkább a turistákra vannak kiélezve. Tehát a portékák, ételek, italok drágák, és sok külföldi is van, ezért a tömeg is nagy. Viszont van egy nagy kedvenc karácsonyi vásárom Budapesten, jobban mondva Óbudán, ahol nagyon idilli a hangulat, nincsen óriási tömeg, és eddig az árak is rendben voltak, sőt még ingyenes koripálya is volt tavaly, itt írtam az óbudai karácsonyi vásárról.

hirdetes

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Dunakanyar

Ha a fővárostól egy picit, de tényleg csak egy picit eltávolodnál, hogy kicsit nyugodtabb környezetben élvezhesd az ünnepi időszakot, akkor a Dunakanyar biztosít tökéletes helyszínt. Rendszerint a Dunakanyar több festői városkája - Szentendre, Esztergom és Vác – is látványos karácsonyi vásárral, és semmihez sem fogható meghitt hangulattal várja a látogatókat. Az alábbi videóban láthatsz erről egy kis ízelítőt.

hirdetes

Lapozz, mert mutatunk még csodaszép karácsonyi vásárokat Magyarországon, a legszebb vidékei helyszínek még csak most jönnek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Árpád ház

Árpád ház: A leghíresebb magyar uralkodóház, mely a kereszténység kezdete óta uralkodott... Tovább

Termálvíz

Termálvíz: Magyarország európai viszonylatban második helyen áll a termálvízek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!