hirdetes

Ezek a legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon (2023)

VN
legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon 2023

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Szeged

Szegedi karácsony hetek néven fut az ünnepi programsorozat Szegeden december 1-24. között, a mesés Dóm téren. Ilyenkor csodás fényárban úszik a belváros, téli italok, meleg ételek, és a kézművesek csodaszép termékei teszik tökéletessé a karácsonyi vásárt. És még van egy bónusz tippem is, ha Szegeden karácsonyi vásároznátok: nem rég nyitották meg a Szegedi Dóm kupoláját, ahonnan csodás a kilátás az egész karácsonyi fényárban úszó forgatagra.

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Pécs

Pécs nagy kedvencem, a legmediterránabb magyar város, ahol szerintem utánozhatatlan a hangulat. Nemcsak a török megszállás alatt megmaradt nyomokról, hanem a fényfestésről is híres, amit rendszerint karácsonykor is alkalmaznak. A Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron rengeteg kiállító lesz idén, egyes jóslások szerint a számuk meghaladja az 50-et. Mátyás Pribojszki, Jazzation, Zséda is fellép majd a karácsonyi koncerteken, 2023. december 1–24. között Pécsett a Széchenyi téren.

hirdetes

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Eger

Szerintem az egyik legszebb karácsonyi vásár Magyarországon, az Egri. Eger egyébként is az egyik kedvenc magyar városom, történelme, épületei, és hangulata is egyedülálló. Télen is nagyon szép arcát mutatja, amit az egri karácsonyi vásár tesz még teljesebbé. A Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár is különleges karácsonyi pompába öltözik. A történelmi belvárosban bolyongani forralt bort vagy forró kakaót szürcsölve- van ennél jobb karácsonyra hangolódó program?

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Székesfehérvár

A királyok városa is karácsonyi pompába öltözik az ünnepi időszakban, így Székesfehérvár felé is érdemes venni az irányt. Advent vasárnapjain különleges kiskoncertek is lesznek, illetve a Városháza előtti téren Betlehemet is állítanak fel. Igazi hagyományos ünnepvárásra, meghitt hangulatra lehet számítani. 

hirdetes

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Siófok

Vannak itt Balaton rajongók, tudjuk, ezért jelezzük, hogy nekik sem kell kétségbe esniük, mert a kedvenc tengerünk partja is minden évben ünnepi pompába öltözik. Már egyáltalán nemcsak nyáron vannak remek programok a Balatonnál, hanem mind a négy évszakban. Ennek rendje és módja szerint karácsonyi vásárt is lehet találni a Balatonnál. Téli Varázs Siófokon elnevezést kapta a Víztorony köré épült hatalmas, és egyben nagyon hangulatos karácsonyi vásár a Balatonnál. 

Legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon: Szolnok

Az Alföld közepén sem kell kétségbeesni, hiszen a Szolnok szívében található karácsonyi vásár minden szívet felmelegít. A Kossuth téren felállított adventi faluban a legnagyobb kedvencem az úgynevezett hóember kedvence forró csoki, ha ott jártok, mindenképpen próbáljátok ki! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zemplén Kalandpark

A Zemplén egyik legnagyobb turistamágnese a Sátoraljaújhely felett tornyosuló Magas-hegyen... Tovább

Megyer-hegyi tengerszem

Megyer-hegyi tengerszem: A Zempléni-hegyég egyik legkülönösebb látnivalója csak nevében... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!