notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Civilizálatlan civilizáció

Katasztrófaturisták

T.J.Lora
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Naponta történnek szerencsétlenségek, amikből a média szenzációhajhász bugyrai táplálkozhatnak. Felnagyítják, megmásítják az eseményeket, mintha mindez korrekt lenne így. Azonban nem csupán a média mélyen tisztelt, megbízható ügynökei állnak meg egy-egy fotóért.

Katasztrófaturizmus.

Közúti balesetek, vonatgázolások, családi tragédiák, természeti katasztrófák. Annyi minden történhet velünk, másokkal, bárkivel, aki ezen a bolygón él, s hálát adunk –, jobb esetben – ha nem mi vagyunk a szenvedőalanyok. Mégis sokan katasztrófaturistát játszva belefolynak az őket nem érintő esetekbe is. Selfie-znek, fotóznak, bámészkodnak. 

 

Sokszor fordult már elő, hogy egy dugóban ülve, azon gondolkoztunk, mi történhetett, miért nem haladunk? S aztán a balesethez érve, ahol már többé - kevésbé biztosították a helyszínt, s a forgalmat sem akadályozta már semmi, kiderült, hogy csupán az emberek szenzációra, tragédiára, pusztulásra kiéhezett beteges kíváncsisága tartotta fel a sort.

 

Katasztrófaturista vagy te is?

Végignézed jó alaposan, hogyan roncsolódott szét az autó? Hogy égett porig egy családi ház vagy sufni, ahol 30 év tűnt el mindössze 15 perc alatt? Élvezettel bámulod a szerencsétlent, amelyiket életéért küzdve viszik el a mentősök? Számomra az a gondolat is hátborzongató, hogy sokan vannak, aki valami okból kifolyólag így tesznek.

hirdetes

 

Sajnálatos módon, e hétvége azt a 30 évet a mi történetünkből törölte ki a tűzzel, s mivel faluvégen lakunk, botrányosan feltűnő, ha az eddig elhagyatott utcában percenként tűnik fel valaki. Lelassít, véletlenül lefullad, leengedett ablakkal – végül is, biztosan a nagy hőség miatt.

Eltéved biciklivel a telek körül, hogy a kutyának már a hangszálai kiszakadnak lassan, megáll a három négy-hét éves gyerekével orrot fújni, a biztonság kedvéért a nyakába is veszi őket egyesével, hogy átlássanak a kerítés fölött…

hirdetes

 

Emberek, most komolyan...

A másokkal való együttérzés tökéletes hiányának rothadó poklában érzitek jól magatokat? Nem csak amiatt tartom felfoghatatlan és gusztustalan megnyilvánulásnak mindezt, mert nekünk is ezt kell átélnünk, hanem mert embertelen és ízléstelen, amerre az emberi „civilizáció” elfejlődött.

 

Őszintén, ekkora öröm számotokra megbámulni mások nyomorát, miközben eszetekbe sem jut felajánlani esetleg, hogy segítsetek? Ha mással nem, már azzal is többel járulnátok hozzá a veszteséget elszenvedettek nyugalmához, ha nem lennétek pofátlan betolakodók a privát szenvedésükbe.

 

Gondolkodni, együtt érezni, tiszteletben tartani. Nem hiszem, hogy olyan nagy kérés. De nyugodtan rágódjon ezen mindenki a maga szintje szerint.

Tisztelet a kivételnek, de annak mélységes respect!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
274 686
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 098 989
Közösség
hirdetes

Szótár

Vörösmarty tér

Vörösmarty tér: A budapesti Vörösmarty tér az V. kerületben, a Váci utca, a Deák Ferenc... Tovább

Mészégető-források-barlangja

Mészégető-források-barlangja: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. Az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek