hirdetes

Kávékülönlegességek minden hangulathoz

Melinda Lantos

Kevés kivétellel, szinte mindenki számára természetes, hogy a reggelt egy jó kávéval indítja. A kávé ebben az esetben egy elég tág fogalom, az erős és rövid eszpresszótól egészen a tejeskávéig rengeteg variáció létezik. És persze ezt is mindenki másképp szereti.

 

Kávékülönlegességek minden hangulathoz

Ébredés után az első gondolatunk a kávé. Ahogy kinyílik a szemünk már szinte érezzük is az illatát, pedig még el sem készítettük. Ez egyféle szertartás is, amitől elindul a napunk. Sokak szerint nem túl egészséges éhgyomorra kávéval indítani a napot, de hát annyi minden van az életünkben, ami nem egészséges, talán ez a legkisebb rossz ezek közül és a lelkünkre biztosan jó hatással van.

Ahogy minden másban a kávéfogyasztásban is igen sokfélék vagyunk. Van aki a rövid, erős feketét szereti, esetleg még a tejet vagy cukrot is mellőzi a fekete italból. Mások sok tejjel és cukorral isszák, ami így már felér egy reggelivel, már ami az elfogyasztott kalóriák számát illeti. A cappuccino a két véglet között található, tejhabbal készül, de azért még elég karakteresen érezhető benne a kávé. Ezt is sokan cukorral fogyasztják.

hirdetes

Ha étteremben vagy kávézóban járunk, akkor előszeretettel rendelünk tejszínhabos, csoki- vagy karamell öntettel, fahéjjal, vaníliával megbolondított kávécsodákat. Ezek egy jó beszélgetés elmaradhatatlan kellékei és mindig nagyon kellemes élmény fűződik hozzá.

A kávék non-plus-ultrája pedig az alkoholos kávékülönlegességek. Ilyenkor valamilyen alkoholos itallal tesszük még ízletesebbé a kávét, például whiskey-vel vagy Bailey’s-zel. Ezeket is inkább kávézókban, éttermekben rendeljük.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Frakk a macskák réme

Frakk a macskák réme: Sok gyerek kedvence volt a 80-as, 90-es években. A Frakk, a macskák réme... Tovább

Dráva

Dráva: A nagy magyarországi folyók egyike. A Dráva a Duna jobb oldali mellékfolyója 40 095... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!