hirdetes

„Ketrecben” egy spanyol város – mi magyarok még szerencsések vagyunk

SzSz
Ketrecben Igualada, egy spanyol város a koronavírus miatt

A terület elszigeteltségének 15 napról, 30 napra hosszabbításával a város utcái többnyire elhagyatottak és félelmetesen csendesek maradtak - állítják a lakosok. A közterek is teljesen elcsendesültek, holott azok eddig életteli telik voltak. A város lakói közül sokan azt nyilatkozták, hogy szeretnének példát mutatni azzal, hogy teljesen elszigetelik magukat egymástól, azonban így is többen félnek a vírus okozta következményektől. 

A betegellátás nagyon nehéz

A város kórházában rengeteg egészségügyi dolgozót hazaküldtek, mivel ők is fertőzötté váltak, így a betegek ellátása még nehezebb lett. Több a kórházban dolgozó nővér azt nyilatkozta, hogy nem tudja, meddig bírják még. Egy nővér kiemelte, hogy a legrosszabb azt átélni, amikor a kritikusan beteg emberek telefonon búcsúznak el családjuktól, hiszen azok nem lehetnek velük. 

hirdetes

Az összes sürgősségi műtét más kórházakba költöztették át, hogy helyet biztosítsanak a Covid-19 betegek számára. A városban egy sportlétesítményt is átalakítottak terepi kórházzá, hogy minél többen elférjenek és ellátást kaphassanak, azonban a személyzet hiánya így is nagyon megnehezíti a dolgokat. 
 

Egyre több a haláleset

A város lezárása miatt rengeteg család maradt távol egymástól és nem tudni mikor találkozhatnak újra. A regionális hatóságok az elmúlt napokban közel 200 új esetről és egy tucat új halálesetről számoltak be, amelyek a lezárás kezdete óta még nagyobb mértékben növekedtek. "Mindenki ismeri valakit, aki fertőzött vagy meghalt Igualada-ban" - mondta Clara Lopez, egy 28 éves kétgyermekes anyja. "Ha még nem, napok kérdése."

hirdetes

Közel 70 ember halt meg a kórházban a koronavírus miatt kedd óta, a hivatalos adatok szerint. Viszont a hatóságok beismerték, hogy a számok sokkal magasabbak is lehetnek, mivel csak azokat számolták bele, akik tesztelve lettek. 

Nálunk is lehet hasonló a helyzet? 

Mivel a megbetegedések számra egyre gyorsabban nő, nagyobb lezárásokra és a kijárás teljes tilalmára bármikor számíthatunk. Ahhoz, hogy megfékezzük a vírust, valóban be kell tartani minden olyan egészségügyi protokollt és szabályozást, amit mindenhol olvashatunk. Komolyan kell venni a kijárási korlátozást, hiszen senki sem szeretné, ha hasonlóan járnánk, mint a spanyol lakosok. 

#maradjotthon #karantén
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szikvíz

Szikvíz:Hungarikum. Felfedezése a véletlennek tudható be. A szódavíz készítéséhez... Tovább

Balassi Bálint

Balassi Bálint: költő, író, a magyarországi reneszánsz második korszakának nagy alakja. A... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!