hirdetes

Kihívás a természet szerelmeseinek

P. B.
Túrázás Magyarországon

Mit vigyünk magunkkal? – Megfelelő lábbeli 


Nagyon sok múlik egy jó cipő kiválasztásán, melyet jóval az indulás előtt érdemes megvásárolni, hiszen be kell járatni, hogy ne törje fel a lábunkat. Eltérő lehet, hogy kinek mi a megfelelő lábbeli. Ha valakinek gyengébb a bokája, érdemes olyan túrabakancsot választani, amely magas szárú, és stabilan tartja a lábát, de létezik rövid szárú alternatíva is, aki azt jobban kedveli. Illetve egy jól kiválasztott vastag talpú sportcipő is ideális lehet, mert ezek könnyebbek, de hátrányuk a túrabakancsokkal szemben, hogy nem vízállók.

 
Mit vigyünk magunkkal? – Ruházat 


Mindenképpen érdemes könnyű, vékony és légáteresztő ruhát választanunk. A súlykorlát miatt csak 1-2 váltóruha fér a táskába. Nyáron a tűző napon nagyon vigyázni kell a leégéssel, ezért a meleg ellenére hosszú ujjú pólót, és hosszú szárú nadrágot válasszunk, mert a déli forróságban a naptej nem mindig elég. Természetesen a kiegészítők is fontosak, úgy mint fejünket védő sapka vagy kendő, és egy jó túrazokni.

hirdetes


Mit tegyünk a táskába? 


hirdetes
Az első, és legfontosabb a megfelelő mennyiségű víz, és indulás előtt mindig tájékozódjunk arról, hogy hol tudunk utántölteni. Továbbá nagyon fontos, hogy minden nap indulás előtt biztosítsuk a táplálékot is, hiszen előfordulhat egy-egy szakaszon, hogy hosszú kilométereken keresztül nem találkozunk bolttal. Mint említettük, szükségünk van váltóruhára, legyen nálunk bicska, papucs, törölköző, esőruházat, napszemüveg és csak a legfontosabb tisztálkodóeszközöket vigyük magunkkal. A naptej árán nem érdemes spórolni, manapság már az 50 faktoros a legjobb. 


Ha megfelelően felkészülünk, akkor ez a zarándoklat egy életre szóló élménnyé válhat. Segít kiszakadni a monoton hétköznapokból, és észrevenni az élet apró örömeit.
 

Képek forrása: pixabay.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Rövid hírek

Rövid hírek a pár mondatos, lényegretörő, csak a fontos dolgokat kiemelő, információk a... Tovább

Magyar operett

Magyar operett: Az operettet a könnyed, fülbemászó stílus jellemzi, de operai igénnyel... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!