hirdetes

Kirándulási lehetőségek az őszi időszakra

Oláh Tamás
Kirándulás ősszel

Lillafüred

Akik egy kis romantikára vágynak, Lillafüred vegyék célba. Egy kellemes séta a Hámori-tó környékén, egy rövid erdei túra, a cseppkőbarlang bebarangolása tökéletes program. A Palotaszálló építésekor kialakított vízesés 20 méteres magasságával az ország legnagyobbika. Nem csak enyhe időben elképesztő a látvány; érdemes eljönni ide télen is, mikor a zord időnek hála befagy a tó vize. Kisvasútból persze itt sem szenvedünk hiányt, és ha Szilvásvárad helyett inkább ide tesztek egy kitérőt, pisztrángot itt is érdemes lehet megkóstolni.

János-hegy


A budapestiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye a város legmagasabb pontja. Sokan zarándokolnak ide a friss levegő miatt, vagy a természet csendjéért. Nem csoda, hiszen itt található a főváros legismertebb kilátója, melyet a magaslat egy híres kedvelőjéről, Erzsébet királynéról neveztek el. Hosszan gyönyörködhetünk, ha egyszer sikerül felkapaszkodnunk ide, hiszen az 527 méteres csúcsról teljes körpanoráma tárul elénk a városról. Mindenképpen próbáljuk ki a libegőt – a fel- vagy lejutás pár perc alatt meg is van.

hirdetes

Szigliget

A Balaton térsége örök kedvenc, méltán felkerül a legtöbb listára. A Magyarország egyik legkellemesebb hangulatú településének mondott Szigliget ebben az évszakban is szemet kápráztató. Másszuk meg a környező tanúhegyeket és garantáltan káprázatos kilátásban lesz részünk! Ha a történelem szerelmesei vagyunk, felfedezhetjük a 12. században épült Avasi-templom romjait vagy Szigliget gyönyörű várát! Tegyünk egy sétát az Ófaluban is, a nádtetős házakkal teli kanyargós utcácskákon, és egyből megértjük, miért is olyan népszerű ez a kicsiny település.

hirdetes

Majk

A majki műemlékegyüttes Majkpusztán, Oroszlány külterületén található, valaha kamalduli szerzetesek éltek a falakon belül, különálló kicsiny cellaházakban. Az egykor itt letelepedett szerzetesek egymás mellett éldegéltek, művelték kertjeiket, de fogadalmuk szerint mindössze évente egyszer állhattak szóba egymással. A remeteség nem csak nappal várja az érdeklődőket, de akinek kedve szottyan, csendre és nyugalomra vágyik, szállást is foglalhat itt magának. A három-, négy- illetve hatágyas cellaházak 30 férőhellyel várják a vendégeket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Kisdobos

Kisdobos: kisdobos csak az lehet(ett), aki (volt)úttörő. Kizárólag gyermekek részére... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!