hirdetes

Régi idők karácsonyi filmjei: avagy a legjobb klasszikus karácsonyi filmek listája

VN, ZH

Nincs karácsony Kevin nélkül, vagy mégis? Te is unod már a reszkessetek betörőket, a Télapu jeleneteinek a szövegeit is szinte már fejből tudod, a Jégkorszak egyáltalán nem tudja felkelteni az érdeklődésedet, az Igazából szerelmet is láttad már vagy százszor. Valami különlegesebb karácsonyi filmet keresel, amit nem játszottak mg rongyosra a csatornák? Mutatunk párat, előkerestük nektek az igazi klasszikus karácsonyi filmeket, vagyis a régi idők kedvenc karácsonyi filmjeit mutatjuk!

A legjobb klasszikus karácsonyi filmek

Klasszikus karácsonyi filmek: Karácsonyi történet

Rögtön kezdjük is a sort a kihagyhatatlan Charles Dickens Christmas Caroljának legeslegjobb filmadaptációjával, angol címen Scrooge (1951). A Karácsonyi Ének egy olyan mű, azt hiszem, amit mindenki ismer, ha nem is olvasta, ilyen-olyan feldolgozásban biztos látta már, vagy hallott róla ezt azt. Számtalan formában feldolgozták már, hiszen ez egy örök klasszikus, aminek mondanivalója valóban időtlen. A történetet azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom, a kapzsi vénember történetét, akivel megtörténik a karácsonyi csoda. Igazán szívmelengető film kicsiknek, és nagyoknak is. Nem is lehet jobb klasszikus karácsonyi filmet találni ennél! 

hirdetes

Klasszikus karácsonyi filmek: Az élet csodaszép

hirdetes

5, azaz öt Oscar díjra jelölték ezt a filmet, az Amerikai Film Intézet számos legjobb listáján is szerepel, úgyhogy ideje kicsit leporolni a szalagot, és neked is megnézni, mert bizony ez egy igazán zseniális klasszikus karácsonyi film, ráadásul Frank Capra rendezte, erről a mozivásznak szerelmesi már biztosan tudják, hogy garancia a sikerre. Műfaját tekintve fantasy dráma és komédia. Az élet csodaszép egy nagyon erős atmoszférájú, gyönyörűen fényképezett, kiválóan rendezett és játszott film, amit sokan a leginspirálóbb filmként tartanak számon. Karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj. Az általa vezetett kisvárosi takarékpénztár a csőd szélén áll, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete, és az öngyilkosság az egyetlen kiút. De, ami ez után történik az valami csoda, de nem szeretnénk nagyon spoilerezni. A klasszikus karácsonyi film legfontosabb tanulsága egyértelműen, hogy az élet szép, és élni igenis érdemes!
 

A Klasszikus karácsonyi filmek listája a következő oldalon folytatódik, lapozzatok!

Forrás: Fotó Fortepan, Adományozó: Urbán Tamás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Jedlik Ányos

Jedlik Ányos: Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló. Eredeti neve Jedlik István, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!