hirdetes

Régi idők karácsonyi filmjei: avagy a legjobb klasszikus karácsonyi filmek listája

VN
A legjobb klasszikus karácsonyi filmek

Klasszikus karácsonyi filmek: A püspök felesége

Ez a klasszikus karácsonyi film is 5 Oscar jelölést kapott, nem véletlenül, hiszen nagyon velős mondanivalója van, ami ez lenne: tudjunk különbséget tenni fontos és kevésbé fontos dolgok között! Bájosan romantikus film, de mégsem nagyon giccses, és a történet is magával ragadó: „Henry Brougham, az episzkopális egyház püspöke már hónapok óta dolgozik az új nagytemplom tervén, ami egy keményfejű, de kőgazdag özvegy pénzügyi támogatásával épülne. Annyira belefeledkezik a munkába, hogy szinte elfeledkezik a családjáról, és arról is, miért választotta a lelkészi hivatást.” Hogy mi lesz ennek a vége? Nézd meg ezt a klasszikus karácsonyi filmet idén karácsonykor, és megtudod!

hirdetes

Klasszikus karácsonyi filmek: I'll be Seeing You

Egy klasszikus karácsonyi film a háborús időkről, az I'll be Seeing You, vagy ha úgy tetszik Találkozunk még különlegessége, hogy bár a karácsony az egyik fő motívuma, megjelenik a filmben a háború is, annak minden visszássága. Két idegen, Mary Marshall és Zachary Morganbeszélgetésbe elegyednek a vonaton, és rögtön egymásba szeretnek, azonban titkolózniuk kell. Ugyanis az egyik fél, Mary 6 éves börtönbüntetésre lett ítélve, amiért megölte főnökét, aki meg akarta erőszakolni, éppen egy hetes szabadságát tölti, a férfi pedig háborús poszttraumás mentális problémáktól, pánik rohamoktól szenved, és őt is csak a karácsony miatt engedték el a kórházból. Vajon mi lesz ennek a románcnak a vége?

hirdetes

Klasszikus karácsonyi filmek: Találkozunk St. Louis-ban

Végül, de nem utolsó sorban, pedig egy klasszikus karácsonyi musicallel zárjuk a sort, ami egyébként benne van a top 10 amerikai musicalek között is, és több Oscar díjra is jelölték. Mivel ez egy musical, nem kell drámai történetet várni, inkább egyszerű szálon fut a karácsonyi film, amiben a dalok kapják a kitüntetett szerepet.

Forrás: Fotó Fortepan, Adományozó: Urbán Tamás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

Luxemburgi ház

Luxemburgi ház: A Luxemburgi-ház alapítója Luxemburg grófja, Henrik volt, aki  az 1300-as... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!