hirdetes

Itt a jó idő – készíts Te is könnyed ételeket! 4 szuper recept mostani cikkünkben

TK
Tejszínes csirkemell

Olajozzunk ki egy tepsit, majd helyezzük bele a már előkészített zöldségeket – ezután hintsük meg őket köménnyel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk ételünket, majd forgassuk át a zöldségeket alaposan.


200 fokos sütőben megközelítőleg negyedóráig süssük ételünket. Ezután adjuk hozzá a vöröslencsét, öntsük fel azt az alaplével. Ezután süssük még 15 – 20 percig, hagyjuk, hogy összesüljenek az ízék.


A sütőt lehetőleg kapcsoljuk grill fokozatra, borítsuk be a keveréket szeletelt sajttal, majd toljuk vissza a sütőbe ételünket nagyjából 5 – 8 percig. Grillezzük azt aranyszínűre, majd még forrón tálaljuk.


3.    Villámgyors vanília fagylaltos meggyleves


Hozzávalók (6 adag)


-    1 kg meggy
-    4 evőkanál cukor
-    1 mokkáskanálnyi citromsav
-    2 evőkanál keményítő
-    2 db citromfű levél
-    1 liter tej

hirdetes
-    vanília fagylalt ízlés szerint


Tegyünk fel főni 30 – 40 dkg meggyet, adjuk hozzá a citromsavat, valamint a négy kanál cukrot – a víz mennyisége éppen annyi legyen, hogy ellepje meggyeinket. Főzzük nagyjából 5 percig, ezzel elérve, hogy a meggy kiadja levét.


Eközben a keményítőt keverjük csomómentesre 1 dl vízzel, majd adjuk hozzá a meggyhez.


Főzzük levesünket alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele levesünkbe a hideg, megmaradt gyümölcsöt – keverjük el őket jól. Fokozatosan öntsük hozzá a hideg tejet is, folytonos kevergetés mellett.


Hűtsük le jól levesünket, majd egy-két gombóc fagylalttal, valamint a citromfű leveleivel tálaljuk ételünket.


4.    Spenótos-fetás töltött csirkemell


Hozzávalók (2 adag)


-    2 db csirkemellfilé
-    10 dkg bébispenót
-    1 gerezd fokhagyma
-    10 dkg natúr krémsajt

hirdetes
-    10 dkg feta sajt
-    olívaolaj
-    só, bors ízlés szerint


Először aprítsuk fel a spenótot, majd keverjük össze azt a krémsajttal, illetve az áttört fokhagymával – ezután morzsoljuk hozzá a feta sajtot, majd ízesítsük sóval, borssal, dolgozzuk össze a hozzávalókat alaposan.


Mossuk meg a csirkemellet, majd töröljük azt át – oldalt vágjuk be őket a háromnegyedükig, majd ebbe a „zsebbe” kanalazzuk bele a tölteléket.


Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húsokat is, majd egy serpenyőben, felmelegített olajban pirítsuk őket fehérre.


Miután elősütöttük csirkemelleinket, helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon süssük őket készre megközelítőleg 20 perc alatt.

Neked melyik recept tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bokod

Bokod: Bokod egy kisebb község Fejér megyében, azonban nem erről híres a település. Hanem a... Tovább

Budapesti Történelmi Múzeum

Budapesti Történelmi Múzeum: A Budapesti Történeti Múzeum Budapest egyik legjelentősebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Szórakozás