hirdetes

Újabb koronavírus szigorításokra kell számítani?

VN

Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy nem igazán tudom követni ezt az egész koronavírus dolgot. Persze ez teljesen érthető is mert se virológus nem vagyok, sem pedig olyan szakember, akinek kellene értenie a betegségekhez, járványok terjedéséhez. Éppen ezért én is értetlenkedve álltam a lépés előtt, hogy gyakorlatilag mindenféle korlátozást eltöröltek egyik percről a másikra. A WHO szerint is korai volt ez a lépés több Európai országban. Lehet, hogy kicsit vissza kellene venni a lazaságból? A számok ezt mutatják.

Újabb koronavírus szigorításokra kell számítani Európában?

Mit mond a WHO a lazításokról?

Számos európai ország, így Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia is túl "brutálisan" oldotta fel a járványügyi korlátozásokat, és most azzal kellet szembesülniük, hogy újra növekednek az esetszámok, ugyanis elkezdett terjedni a koronavírus omikron BA.2 alvariánsa- fogalmazta meg Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője. Az Európai Unió országaiban 53-ból 18-ban emelkedik a fertőzöttek száma, ami egyáltalán nem jó eredmény egy elvileg lecsengőben lévő járvány esetében. Az utóbbi egy héten több mint 5,1 millió új fertőzöttet regisztráltak, közülük 12 496-an hunytak el a vírus okozta Covid-19 betegségben. Eközben a világ más pontjain is dübörögni látszik a járvány, Kínában szigorú zárlatokat rendeltek el e megemelkedett esetszámok miatt.

hirdetes

Koronavírus Magyarországon

Magyarország is a 18 ország között van, ahol a brutális feloldás miatt emelkednek a számok. A túl sok óvintézkedésből túl kevés lett. Néhány hete még mindenkit a 3. oltás felvételére sarkalltak, bevonták annak a védettségnek az érvényességét, akinek időben nem lett beadva a harmadik vakcina, most pedig nem csak a védettségi igazolványok használatát törölték el, hanem a maszkhordási kötelezettséget is. Azt gondoltam volna, hogy ennek ellenére sokan fognak maszkot viselni, legalább a forgalmas helyeken, de ez nem így történt: szinte senki sem hord maszkot.

hirdetes

Nem kell maszkot hordani, de te tattól még felteszed forgalmasabb helyeken?

Nem csak nagy mondatokkal dobálózunk, valós számok vannak, amik bizonyítják a koronavírus járvány terjedését…lapozz és nézd meg a saját szemeddel!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A matyó népművészet

A matyó népművészet: hungarikumnak számít. A matyó népművészet a 19. Század végén... Tovább

Lahner György

Lahner György: Lahner honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A Túróc megyei Necpálon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!