hirdetes

Vuhanba elérkezett a koronavírus második hulláma? Arra kérik az embereket, maradjanak otthon

VN

A koronavírus járvány még tavaly év végén indult el Kínából, azon belül pedig a Hupej tartomány béli Vuhan városból. Az emberek elkezdtek tömegesen megbetegedni az új koronavírustól, aminek hatására vesztegzárot rendeltek el év elején a városban. Egy ideig mindenki rémülve figyelte mi történik ott, azonban mostanra máshova szegeződtek a szempárok, ugyanis a vírus az egész világon elterjedt. A Vuhan városból kapott pozitív hírek éppen ezért nem is kaptak nagy sajtóvisszhangot, ahogy most arról sem beszél senki, hogy megérkezni látszik a második hullám is.

Koronavírus második hullámától tartanak Vuhanban

Kínában véget ért a koronavírus járvány?

Vuhanban a koronavírus már tavaly év végén kezdődött, de pár hete úgy tűnt, hogy fellélegezhetnek, a járvány a vége felé közeledik. Körülbelül ugyanebben az időszakban kezdett elhatalmasodni a járvány Európa több országában is, valamint kezdődött el az egész az Amerikai Egyesült Államokban is, éppen ezért nem sokat beszéltünk róla, de Vuhanban volt egy teljes hét, amikor egyetlen új fertőzött esetet sem regisztráltak. Kína kijelentette, az ország területén a végéhez közeleg a járvány, ennek megfelelően elkezdték feloldani a járvány miatt meghozott intézkedéseket is, és visszaállítani a normális rendszert. Szakértők viszont elég vészjóslóak voltak ezzel kapcsolatban, attól tartottak, hogy az intézkedések túl koraiak, a határok feloldásával, a munkavégzés elindulásával jön egy második hullám, ami legalább annyira erős lesz, mint az első.

hirdetes

Vuhanban megjelent a koronavírus második hulláma?

Újra nyitott a kínai határ, megnyitottak az éttermek, és a szórakozóhelyek, és legtöbb gyár is újraindul az elmúlt időszakban, most a hatóságok mégis arra kérik Vuhan lakóit, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, és tartsák be azokat az előírásokat, amiket a járvány tombolásakor is alkalmaztak. Ennek az oka az, hogy hamarosan újra indul a beutazás Vuhanba, szakértők pedig attól tartanak, hogy a járvány kiindulási pontjába visszahordják a vírust kintről. Továbbá szakértők attól is tartanak, hogy a szociális élet beindulásával, a munkahelyek megnyitásával is újra útnak indul a vírus.

hirdetes

Csak a vakcina segíthet?

Most, hogy úgy tűnik, Kínában véget ér a koronavírus járvány, erősen javasolt szem előtt tartanunk az intézkedéseket, és történéseket, hiszen ebből tudunk következtetéseket levonni, és ez alapján tudjuk meghozni majd mi is a szükséges lépéseket, ha a járvány ezen szakaszába kerülünk. Egyes szakértők szerint nagyon korai volt feloldani az intézkedéseket, olyanok is vannak, akik szerint csak a vakcina kifejlesztésekor lenne időszerű (ez előreláthatólag 12-18 hónap). A legfrissebb adatok szerint 31 új fertőzöttet regisztráltak Vuhanban, ketten közülük helyben kapták el vírust, valamint 3 halálesetet is bejelentettek innen. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi következik, mindenesetre fő az óvatosság! Persze szem előtt kell tartani a gazdasági érdekeket is, Kína is épp ezzel indokolta a rendeletek feloldását.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Vadaspark

 A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű... Tovább

Herendi porcelán

Herendi porcelán: hungarikumnak számít. Aki herendi porcelánt kap ajándékba, az igazán... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!