hirdetes

Híres sebész a koronavírusról – 7 ok, amiért nincs ok a pánikra!

B. Á.

Dr. Mihail Pautov, híres sebész és kutatási asszisztens egy érdekes írást tett közzé a saját weboldalán. Ebben a cikkben összesen hét okot sorakoztat fel, amiért nem érdemes pánikba esni a Kínában kitört koronavírus miatt. Írását változtatás nélkül mutatjuk meg nektek! 

A koronavírus és ami mögötte van

Az írás január elején jelent meg, így az adatok azóta változtak, zárójelbe tettük a jelenlegi számokat. Január elején 213 (427) ember vesztette életét, Kínában 9 709 (20 679) esetet igazoltak, a vírus pedig elkezdett terjedni világszerte. A megbetegedettek két százaléka hunyt el, általában idős emberek, akik más kapcsolódó betegségekkel is rendelkeztek.

Ugyanakkor csak az Amerikai Egyesült Államokban 15 millió influenzafertőzés történt 2020 januárjában, ebből 140 00 kórházi ápolás és 8 200 haláleset volt, köztük 54 gyermek. Ebből is látható, hogy az influenza sokkal fertőzőbb és halálosabb, mint a koronavírus, ami miatt leállítják a járatokat, bezárják a városokat és megijesztik az egész világot. Ráadásul az influenza ellen már létezik oltóanyag, amit bárki megvehet.

hirdetes

A megelőzés a legjobb fegyver minden ellen, ezért nem árt, ha beoltatjuk magunkat influenza ellen, illetve minden nap többször mosunk kezek, nem érintjük meg az arcunkat, ha olyan helyen vagyunk, ahol több ember megfordul, valamint kerüljük a betegeket. Most pedig jöjjön röviden hét ok, amiért NEM szabad pánikba esnünk a „gyilkos vírus” miatt! 

hirdetes

A koronavírusok olyan vírusok családjába tartozik, amelyek állatról emberre, valamint emberről emberre is terjednek. Az összes vírusos megfázás 15-25 százalékát okozzák, minden negyedik influenzától, megfázástól szenvedő ember fertőzött a koronavírus valamelyik fajtájával. 

A két legkomolyabb járvány kirobbanását koronavírusok okozták: a közel-keleti légzőszervi szindrómát (MERS), és a súlyos akut légzőszervi szindrómát (SARS), melyek együttesen mintegy 10 000 embert fertőztek meg – Romániában több mint 10 000 ember fertőződik meg influenzavírussal, havonta!

A 2019nCOV új kínai vírustörzset 2019 decemberében fedezték fel, ez viszont nem azt jelenti, hogy akkor jelent meg – lehet, hogy hosszú ideje létezett anélkül, hogy felfedezték volna. A következő oldalon folytatom, érdemes lapozni egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ábel a rengetegben

Az Ábel a rengetegben Tamási Áron 1932-ben megjelent regénye, az Ábel-trilógia első kötete.... Tovább

Lotz Károly

Lotz Károly: Lotz Károly német származású magyar festőművész, a 19. századi akadémikus... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek