notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ne pánikoljunk a koronavírus miatt

hirdetes

Híres sebész a koronavírusról – 7 ok, amiért nincs ok a pánikra!

B. Á.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A koronavírus és ami mögötte van

A MERS és a SARS alapját képező másik két törzs magas halálozási aránnyal (10-35%) rendelkezett, de az emberről emberre való fertőzőképessége összehasonlítva az új vírus halálozási arányával, viszonylagosan alacsony. Az új vírus esetében a halálozási arány 3 %. Ez a százalékos arány relatív, és nem veszi figyelembe a fertőzött hordozók ezreit, akik maguk gyógyultak meg anélkül, hogy diagnosztizálták volna egészségügyi egységben. 

 

A több mint 200 (427) elhunyt átlagéletkora 75 év, és az esetekben más betegségek is szerepet játszottak: szívbetegség, anyagcsere betegségek, vagyis ezek az emberek már nagyon gyenge immunrendszerrel rendelkeztek. 

 

2019 -ben 300 000-650 000 ember halt meg az influenzavírus miatt a világon. A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) becslése szerint ebben a szezonban legalább 15 millió influenzaeset fordult elő, 140 000 embert kellett kórházban kezelni és 8 200 haláleset volt (csak az Egyesült Államokban). Januárban világszerte több mint 50 000 ember halt meg influenzavírus miatt, annak ellenére, hogy van ellene védőoltást, de azt vagy tudatlanságból, vagy elérhetetlenségből nem használják az emberek. 

hirdetes

 

2019-ben 140 000 ember vesztette életét kanyaró miatt, ami szintén oltással megelőzhető betegség – ezt a hullámot a hátrányos helyzetű területeken a vakcina elérhetetlensége, a civilizált országokban pedig az oltásellenes mozgalom okozza. 140 000 – ez nem pusztán egy szám, hanem mind egy-egy élet, egy férfi, egy nő, egy gyermek, mindegyiknek van rokona, barátja, szülője – egy-egy élet, aminek vége szakad, csak azért, mert nem kapta meg az injekciót a vállába. 

 

Időközben a városokat lezárják, fegyveres katonák vannak a repülőtereken, elfogytak a maszkkészletek, lassan elfogynak a vírusellenes gyógyszerek is, a barátok pedig felhívják az orvosokat, tanácsot kérve, hogy mit tegyenek, ha utazni készülnek. Olyan ellenőrizetlen „válságra” összpontosítunk, amely nem is létezik, 1 000-10 000 fertőzött ember esetében. Kérem, nyugodjon meg egy pillanatra mindenki, egyelőre nincs okunk a pánikra. A vírusos megbetegedések elkerülésének alapvető szabályait tartsuk be: gyakran mossunk kezet, kerüljük a közvetlen kapcsolatot a beteg emberekkel, és viseljünk maszkot mindig, ha betegek vagyunk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
192 321
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
386 523
Közösség

Szótár

Halasi csipke

Halasi csipke: hungarikumnak számít. Nagyon igényes, az egyik leghíresebb magyar kézimunkának... Tovább

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek