hirdetes

1 éve karanténoskodunk- 5 dolog, amit ezalatt tanultam

Már lassan napra pontosan 1 éve karanténoskodunk, szinte emlékszem, hogy tavaly ugyanígy kezdődött minden, két hétre bezártak pár dolgot, aztán végül csak hónapokkal később állt vissza többé-kevésbé a rend. Hétfőtől újabb szigorításokat vezetnek be, és nagyon sokan lázadnak, ellene vannak. Én nem szeretném eldönteni, hogy mennyire szükségesek ezek, bár 6000+ napi fertőzött esetén szerintem eléggé, inkább csak szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ennek az egésznek vannak pozitív hatásai is, amiket érdemes észrevenni!

koronavírus pozitívumai

#1. Új tanulási lehetőségek

A koronavírusnak köszönhetően sok mindenről le kellett mondanunk, ezt aláírom, de ezzel egyidőben nagyon sok jó, új lehetőség is nyílt. Igaz a mondás, „ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik”! Le kellett mondanom arról, hogy koncertre megyek, fesztiválokra, a barátaimmal szórakozni, moziba, színházba, és egyéb helyekre, de kaptam egy jó lehetőséget: hogy tanuljak. A digitális oktatásnak köszönhetően szinte bárki tanulhat. A koronavírus lehetővé tette számomra, és lehetővé teszi a te számodra is, hogy munka után a tv bekapcsolása helyett megnézz egy online egyetemi előadást. Így a lehető leghasznosabban tölthetem az időmet a pandémia alatt, javaslom neked is, hogy iratkozz be valamilyen képzésre, mert most nagyon rugalmasan el lehet végezni!

hirdetes

#2. Új sportszokások

hirdetes

Én személy szerint a karanténos homeoffiecos időszak második hetén jutottam el arra a pontra, hogy valamit csinálnom kell, nem bírom tovább egy lakásba zárva. A karanténnak köszönhetően kezdtem el futni, azóta heti rendszerességgel, ha nem is futok, de sportolok valamit. A korlátozások miatt bár az edzőtermek bezártak, nagyon sok edző tett közzé nagyon jó videókat, edzésterveket, amiket otthon el lehet végezni. Csak egy kis motiváció kell, és bárki könnyedén formába hozhatja magát teljesen ingyen! Ezzel egyidőben arra is rájöttem, hogy félóra futás mennyire fel tud tölteni, és hogy egy órányi séta mennyivel szebbé varázsolj a napomat, azelőtt a rohanó mindennapokban erre nem figyeltünk. 

A következő oldalra is hagytam még tanulságokat, pozitívumokat, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Goldmark Péter Károly

Goldmark Péter Károly: Goldmark Péter Károly magyar-amerikai mérnök, fizikus. Kezdetekben... Tovább

Haláp (hegy)

Haláp (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Haláp közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!