hirdetes

1 éve karanténoskodunk- 5 dolog, amit ezalatt tanultam

koronavírus pozitívumai

#3. Új étkezési szokások

Be kell valljam, a nagy rohanásban én gyakran azt ettem, ami sikerült, ha nem sikerült semmi, akkor pedig este mindent, amit találtam. A karantén alatt ennél jóval kiegyensúlyozottabb lett az étkezésem, ami annak is köszönhető, hogy nem annyira higiénikus útközben enni, a vendéglátóegységek sem úgy üzemelnek, mint régen. Emiatt pedig elkezdtem itthon főzni, tudatosan vásárolni, előre tervezni. Így nemcsak egészségesebb lett a táplálkozásom, hanem spórolok is. Egyébként ebben is nagy segítség volt a sok-sok hasznos tartalom, ami felkerült az internetre, a titkos receptek, főzős videók, és sorolhatnánk.

#4. Szuper kirándulások itthon

Igen, a koronavírus miatt nem mehettünk nagyon sehova, és még most sem mehetünk. Elmaradtak a külföldi utazások, de felfedeztem Magyarországot. A koronavírus miatt nagyon sok olyan helyet felfedeztem, amit biztosan nem tettem volna meg, ha helyette inkább Horvátországba, vagy valahova máshova megyek. De így bejártam a Dunakanyar legszebb helyeit, rádöbbentem mennyi látnivaló van a Balatonon a strandokon túl és, és még azt is felfedeztem, hogy mennyi kincs mellett nem mentem el eddig nap mint nap, mert két megállót is villamossal, vagy metróval mentem. 

hirdetes

#5.Új munkahelyi kihívások

Tudom, hogy sokaknak egyik napról a másikra veszett el a munkahelye, és ezzel egyidőben vált kétségessé a megélhetése, de nagyon sok olyan törtnetet ismerek, amikor valaki éppen a koronavírusnak köszönhetően találta meg a valódi hivatását. Azzal, hogy megszűnt a munkája, egy lehetőséget kapott, hogy azt csináljon, amit szeretne, és élt is vele. Bár én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy olyan területen dolgozom, ahol nem kellett egyik napról a másikra teljesen bezárni, azért az én munkámat is érintette a vírus, de hát kiét nem…Szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki pontosan ugyanazt csinálja most, mint egy évvel ezelőtt. Én személy szerint hálás vagyok a koronavírusnak, hogy kihívás elé állított, és új irányvonalakat, lehetőségeket adott. Ha nem jön ez az egész, akkor biztosan nem fejlődtem volna ennyit, hiszen nem kellett volna valamit a semmiből felépíteni. Voltak nehézségek, sőt a mai napig vannak, de ezeket meg kell ugrani!

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Főzés

Hiába, egy jó és tapasztalt háziasszonynak sem jut mindig eszébe, hogy mit főzzön vagy... Tovább

A Kibédi Hagyma

A Kibédi Hagyma: Kibéd a Kisküküllö folyó mentén, Erdély szívében, Szováta fürdő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!