hirdetes

Gödény egy gyilkos és börtönben a helye?

Lévi

A Facebookon terjed egy poszt, melyet egy bizonyos Tóth Sándor adjunktusnak aki állítólag a JATE TTK Biotechnológiai Tanszék munkatársa, titulálnak. A poszt emberölési kísérletnek nevezi a maszk nem viselését és az arra való biztatást. bemásolom ide, miről is van szó, utána elemezzünk együtt!
 

Gödény egy Gyilkos és börtönben a helye?

„Ha valaki nem hordja a maszkot, az is elég bunkóság, felelőtlenség és mások egészségének semmibe vétele. De hogy még uszít is ellene, az már előre megfontolt emberölési kísérletként is felfogható. Ha neki kényelmetlen lélegezni a maszkban, vajon milyen lehet annak lélegezni a gépen, akit talán épp ő fertőz meg? Az ilyen ember ártalmasabb, mint aki nem áll meg a zebrán az épp közlekedő gyalogosnak, ártalmasabb, mint aki megmérgezi a szomszéd kutyáját, ártalmasabb, mint aki elvágja a kocsid fékvezetékét! Az ostobaság magánügy, de erőszakosan terjeszteni bűn.

Én negyven évnyi virológus múlttal a hátam mögött, ilyen maszkban végeztem vírustenyésztéseket. Adenovírustól kaptam kötőhártyagyulladást, mert a szememet nem védte maszk. Légúti fertőzést egyszer sem, bár dolgoztam influenza és parainfluenza vírusokkal is eleget. A maszkellenes tirádák mellett egyszer sem láttam tudományos/kísérleti alátámasztást. Csak hivatkoznak "neves virológusokra", "szakemberekre". Itt a Fb-on találhatsz számos demonstrációt arra, hogy a maszk hatékony. Tudsz egyet is mutatni, ami bizonyítaná az ellenkezőjét?”

KÖSZÖNÖM HOGY VIGYÁZOL RÁM❣️

hirdetes


Nos, ennyi lenne. Van benne igazság, ugye? Ha hallgattátok a gyógyszerész dr. Gödény maszk ellenes harcos érveléseit, aki indokolja a maszk ellenességét, hogy maga a COVID-19 egy influenza méretű megbetegedés, és akkor sem hordunk maszkot. Nem vagyok virolóus, nem tudom, hányan halnak meg influenzában, de egyet tudok: ha miattam, ha nem hordok maszkot, meghal valaki, akkor miattam halt meg. És ha ez azért van, mert influenzásan köhögtem mellette, vagy covidosan, az tényleg mindegy. 


Tudom, az emberélet nem számít, főleg annak nem, akinek nincsen idős szülője, nagyszülője, aki veszélyben lehet. De azt is tudom, hogy az influenza ellen van oltás, tehát az idős ember kérheti, ráadásul ingyen, hogy oltsák be ellene, így kevésbé lesz rá veszélyes az én köhögésem. Persze, ha én is beoltatom magam, még kevesebb az esélye a fertőzésnek. Tudom, az oltások sem védenek 100%-ban. És itt jön a csavar! 


Nem csak végső stádiumban lévő, nagyon öregek halnak meg COVID-19-ben. Sok ember, aki meghalt, még élhetett volna éveket, ha nem kapja el a COVID-ot. Igen, lehet, ha az infulenzát elkapják a COVID-ban meghaltak közül sokan, azt sem élik túl. De akkor az a megoldás, hogy ha úgyis meghalna influenzában is, akkor hagyjuk meghalni COVID-ban? Nem az lenne inkább a megfelelő reakció, hogy minden élet számít, és ezentúl kezeljük az influenzát is másképp? Ha abban is ennyien meghalnak, akkor hívjuk fel a figyelmet erőteljesebben az oltásra! Adjunk a veszélyeztetettknek maszkot influenza szezonban. Mert minden élet számít, hiszen itt tényleg nem arról van szó, hogy azt, aki már haldoklik, megment a hosszú haláltól egy vírus. Sok apuka, anyuka, nagymama és nagypapa hal meg, hagyja itt korábban a gyerekeit, mert valaki nem hordott maszkot. Nem kérik, hogy adj vért, mert ezzel megmenthetsz másokat. Lusta vagy, jó, nem érdekel. De legalább ne ölj meg olyanokat, akik Nélküled tovább élnének. Csak egy kis kényelmetlenség, egy maszk az ára ennek. 

hirdetes

Na de akkor azok, akik arra szólítják fel az embereket, hogy ne hordjanak maszkot, nem nevezhetők emberölésre felbújtónak? És egyáltalán, miért csinálják? Nem akarok senkiről ítélni, de a következő oldalon pár igen érdekes információt mutatok nektek Dr. Gödény gyógyszerész úrról.  Lapozz egyet és talán sok mindent megértesz…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Vajdahunyad Vára

Vajdahunyad Vára: A főváros legszebb vára. Erdélyben, Vajdahunyadon található a... Tovább

Színes Tv

Színes Tv: magyar találmány. A színes televíziót az USA-ban az 1950-es években vezették be.... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!