hirdetes

A WHO azt kutatta, hogy hogyan kezdett el terjedni a koronavírus

VN

A koronavírus terjedésének megindulásával kapcsolatban már megannyi szóbeszéd, összeesküvés elmélet világot látott. Sokan nem hisznek abban, hogy ahogyan a hivatalosan jelentették, állatról emberre terjedt el a koronavírus, méghozzá a halpiacon. A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet munkatársai indítottak vizsgálatot, annak érdekében, hogy megtudják, hogy hogyan indult el a járvány, és meg is van az eredmény.

hogyan kezdett el terjedni a koronavírus a WHO szerint

Hogyan kezdődött a koronavírus járvány?

Szerintem mindenki ismeri a történetet a koronavírussal kapcsolatban. Nagyjából tavaly ilyenkor hemzsegtek az újságok ettől, bár akkor még kicsit más szemszögből kémleltük a dolgokat, hiszen akkor még nem voltunk túl egy év karanténnak nevezhető pandémián, és ha nagyon őszinték akarunk lenni, nemcsak nem sejtettük, hogy mi vár ránk, hanem még abban sem hittünk, hogy a vírus elér minket is. Pedig elért, nem is akárhogyan, gyakorlatilag globálisan az összes országot térdre kényszerítette, és még azóta sem álltunk fel belőle, bár a vakcinák megcsillantották a reményt, most kezdhetünk félni a harmadik hullámtól. Na de hogyan is kezdődött el az egész?

hirdetes

A koronavírus járvány időrendben

hirdetes

Az első eseteket 2019 decemberében fedezték fel a kínai Vuhan városában. A járványt 2020. március 11-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította. 2019. december 31-én ismeretlen etiológiájú tüdőgyulladás-járvány kitöréséről számoltak be a kínai egészségügyi hatóságok az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO). Elsősorban a „Huanan tenger gyümölcsei nagykereskedelmi piac” árusaival kapcsolták össze a megbetegedéseket, ahol élő állatokat is értékesítenek. Az eddigi információk szerint denevérek hordozták a vírust, ami átterjedt az emberre. Majd Vuhanban szép lassan, vagy kicsit talán gyorsabban kezdett elterjedni, mire észlelték a problémát már az egész tartomány veszélyes övezet volt vírus szempontból, és sajnos ahhoz is későn észleltek, hogy idejében lépni tudjanak és lezárják a határokat, így fokozatosan mindenhova elterjedt. Sokak szerint egy mesterségesen generált vírusról van szó. Vajon van mögötte igazság, mire jutott a WHO?

A WHO kutatásának eredményéhez lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cserhát

Cserhát: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Cserhát Magyarország északi részén az... Tovább

II. Rákóczi Ferenc

II. Rákóczi Ferenc: Felsővadászi II. Rákóczi Ferenc (Borsi, 1676. március 27. –... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!