hirdetes

Koronavírus: Mikorra tervezz így utazást?

SzSz

Te is biztosan már alig vártad a nyarat és a nyaralási szezont, hogy pihenj egyet a családdal, barátokkal.. Mikorra szervezz utazást egyáltalán? Előretekintés.

Előretekintés: koronavírus és az utazás

Az utazás rajongók, és a pihenni vágyók mindig alig várták a nyarat, a szabadságot. Most a koronavírus helyzet miatt több légitársaság is leállt a napokban, így utazást tervezni értelmetlen egyelőre. A fapados légitársaságok közül a tegnapi napon a Ryanair és a Wizzair is szinte teljesen leállt, néhány járatától eltekintve. A Ryanair az Írország és Anglia közötti, illetve néhány feltétlenül szükséges járatától eltekintve minden járatát felfüggesztette és várhatóan április-májusban nem is terveznek visszaállni. A Wizzair szintén tegnap (2020.03.24.) jelentette be, hogy 3 úticélján kívül (London, Eindhoven, Barcelona), minden járatát törli egészen április végéig. 

Ne is tervezzünk

Jobb, ha idén nyárra nem is tervezünk utazás, legalábbis külföldre egyáltalán nem érdemes. Előre láthatólag a vírus terjedésének megakadályozása a legfontosabb feladat, így az utazásra ne gondoljunk. A vírus megfékezése minimum 3 hónap előreláthatólag, de Kínában is újabb koronavírus hullám ütötte fel a fejét, amelyről ITT írtunk korábban. Ezáltal nem tudhatni, hogy pontosan meddig tart a karantén és mennyi idő, amíg visszaáll minden a helyére. 

hirdetes

Ha mégis terveznénk

Persze, lesznek olyanok, akik ígyis szeretnek előre tervezni és már most azon gondolkoznak, hogy vajon mikorra lenne érdemes lefoglalni utazásukat. A legjobb tanács, hogy tervezzük az utazás a jövő évre. Várhatóan sokkal olcsóbban foglalhatunk szállást és repülőjáratokat, nem csak a korai foglalás miatt, de a jelenlegi helyzetben több utazási iroda jelentősen csökkentette szolgáltatásait, így rendkívüli akciókkal is találkozhatunk. Bár a legésszerűbb tanácsunk, hogy egyelőre tényleg ne tervezzen senki utazást, várja meg még lecsendesedik a járvány, és utána érdemes bármilyen utazásban is gondolkozni. 

Ha már van lefoglalt utazásunk

hirdetes

Sokan már tavaly, vagy télen lefoglalták idén nyárra utazásukat. Mi van velük? Nincs más egyelőre, mint várni. A légitársaságok többsége csak májusig, május végééig törölték járataikat, így visszatérítést vagy járatmódosítást csak ezeknél a járatoknál lehetséges kérni. Azok, aki bizonytalanok utazásukat illetően akár utazás irodán keresztül, akár saját maguktól foglalták le, érdemes megnézniük a foglalás részleteit. Több esetben, ha jóval előbb mondjuk le az utazást, a foglalási díjat vagy az eddig befizetett összeget visszatérítik. Azonban, mielőtt bármely ügyfélszolgálatot hívogatni kezdjük, tényleg nézzük meg az utazás részleteiben az apróbetűs részeket is, mivel lehet, hogy ott megtaláljuk a választ. Ezzel megkíméljük az ügyfélszolgálatokon dolgozókat, akik így is jelentősen le vannak terhelve a jelenlegi járványból adódóan. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Keleti Ágnes

Keleti Ágnes: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Keleti Ágnes az egyik... Tovább

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!