hirdetes

5 különleges magyar város, amit érdemes lesz felkeresned idén tavasszal

VN

Most mondjam, amit ilyenkor mindig szoktam? Magyarország telis tele van olyan csodaszép helyekkel, amiket vétek lenne kihagyni - a halványan ragyogó tavaszi nap sugaraiban, és a frissen illatozó virágillatban- meglátogatni. Mutatok 5 csodaszép magyar várost, ami tökéletes választás lehet a télen kiéhezett, kirándulásra szomjazók számára!

5 különleges magyar városok tavaszra

Szentendre az örök színpompa

Szentendrében én személy szerint azt szeretem a legjobban, hogy az év minden napján ezerszínű. A legszürkébb, ködös téli napon is képes - a macskaköves utcákat körülvevő meleg színekkel kirakott házikókkal, és azok ablakocskáit díszítő virágosládákkal, na meg a színes esernyőkkel, na meg a színes „Dunkavaicsokkal”- melegséget varázsolni. Sokan csak a Dunakanyar mediterrán ékköveként hivatkoznak erre a városra, ami azért is nagyon jó úti cél, mert tavasszal már a vendéglátóhelyek teraszain, kertjeiben is meg lehet inni egy finom kávét. Szentendre legszebb helyeit ebben a cikkben mutatom be.  

Nagykörű a cseresznyefák városa

Elnézést a címadásért, hiszen Nagykörű nem is város, csupán egy annál bájosabb község, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Miért került fel ez a település a tavaszi bakancslistánkra, maikor számtalan nagyvárost tudnánk mutatni, ahol sokkal több a látnivaló? Egyrészt azért, mert Nagykörű utcáin sétálva egyszerűen megáll az idő, a bájos parasztházak, a falusi életérzés kedvelőinek kihagyhatatlan ez a hely. Különösen ajánlott a tavaszi napokon eljönni ide azoknak, akik imádják a végtelen cseresznyevirágok látványát, itt van ugyanis Magyarország legnagyobb, 200 hektáron elterülő, több mint száz fajtát felsorakoztató cseresznyegyűjteménye. Általánosságban igaz, hogy április elején érdemes eljönni ide, akkor a legszebb a virágzás, de mielőtt elindulsz, mindenképpen tájékozódj a virágzásról, mert az aktuális időjárás is befolyásolja!

hirdetes

Kaposvár a szecessziós kincsesbánya

A Somogy megyei település nem éppen a turisták főhadi szállása, pedig érdemes adni neki egy esélyt, mert tényleg egy szecessziós kincsesbánya. Itt alkotott Rippl-Rónai, akinek az emlékháza is megtekinthető itt. Egyébként pedig a fő ok, amiért érdemes tavasszal meglátogatnod ezt a várost, hogy 2010-ben elnyerte „Magyarország legszebb főtere és főutcája díjat”. A látkép virágszirmokkal még csodásabb! Olyan 19-20. század fordulóján épült épületeket csodálhatsz meg itt, amik téged is elvarázsolnak majd. Plusz tipp: ez a belvárosi étterem Kaposváron kihagyhatatlan. Olyan finomakat ettünk itt, hogy mi sem hittük el, ráadásul remek árakon. Szezonális étlap van, így hamarosan érkezik a tavaszi menü is. Nagyon különleges gasztronómiai specialitásokat lehet kóstolni, nagyon szépen tálalva, mi is a séta során botlottunk bele, de muszáj ajánlanunk, olyan elégedettek voltunk!  

hirdetes

Keszthelyen egy csodás kastély, és a Balaton fogad

Akinek már nagyon hiányzik a magyar tenger látványa, annak ajánljuk, hogy Keszthelyt helyezze a tavaszi bakancslistája élére. Bár fürödni még nem lehet, de a parton sétálni egyet igen. Keszthelyen pedig rengeteg lehetőség nyílik a maradék idő eltöltésére. A neorokokó Festetics-kastély, gyönyörű angol parkjában csak úgy gyülekeznek a színpompás növények. De más múzeum, például Cadillac Múzeum, a Balatoni Múzeum múzeum is van a csodás Keszthelyen.

Pécs egy igazi kulturális színfolt

Pécs nagyon délen van, délen pedig jellemzően melegebb van, és süt a nap, miért ne oda mennénk tavasszal? Viccet félretéve Pécs egy kifejezetten sokszínű, kultúrától hemzsegő város, aminek felfedezésére egy hét is lehet, hogy kevés lenne, nemhogy egy nap. Többek között a Gázi Kászim pasa dzsámiját, a Székesegyházat, a város ókeresztény temetőjét, a 197 méter magas tévétornyot, és a Zsolnay Negyedet sem szabad kihagyni! És még állatkert is van itt, ami a családdal érkezőknek lehet érdekes. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csapatépítő tréning helyszín

A tréning helyszín kiválasztása fontos feladat, hiszen, mint minden eseménynél, ebben az... Tovább

Parlament

Parlament: Az Országház, ismertebb nevén az Országház. A magyar törvényhozás épülete. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!