hirdetes

Őszre hangolódva: 5 különleges őszi kirándulóhely, ami olyan, mintha nem is hazánkban lenne

VN

Itt van az ősz, itt van újra, és mi mást is csinálhatnánk, mint leakasztanánk a túrabakancsunkat, feltöltenénk a kulacsunkat és elindulnánk felfedezni az őszi természet mögött megbújó varázslatos kirándulóhelyeket? Mutatunk is 5 nagyon különleges és persze meseszép kirándulóhelyet hazánkban, amit idén ősszel fel kell, hogy fedezzetek!

Különleges őszi kirándulóhelyek 2022

A magyar Stonehenge – Pákozdi Ingókövek

Annyira szeretjük ezeket a beszédes elnevezéseket, mert ha azt mondom, nézzük meg a Pákozdi Ingóköveket, mindenki csak hümmög, hogy lehet programja van, de ha bedobom a magyar Stonhenge elnevezést, a legtöbben felkapják a fejüket és azonnal jönni akarnak. A név pedig kötelez, valóban impozáns látvánnyal vár minket a Pákozd melletti táj, mintha egy óriás játszóterére tévedtünk volna: monumentális kövek a legkülönfélébb alakzatban. Némelyik olyan, mintha a következő széllökéstől ledőlne, de semmi ilyesmire nem kell számítani, nyugodtan meg lehet őket mászni, ha elég bátrak és ügyesen vagyunk. Az ingókövek kialakulását számos legenda ötvözi, a gránittömbök absztrakt egymáson egyensúlyozásának alkotójának valaki a természetet, más a korai civilizációt jelöli meg. Még azt is el kell mondanunk, hogy azért is szuper egy hely ez, mert a fővárostól egy karnyújtásnyira van, de bővebben egy korábbi cikkünkben írtunk részleteket, többe között azt is, mely alakzatokat nem szabad kihagyni.  

Spartacus útján a Visegrádi-hegység

Túlzások nélkül az egyik legszebb panorámával rendelkező túraútvonal. A Dunakanyar egyébként is az egyik legszebb vidéke hazánkban, ami olyannyira csodálatos, nézni a hatalmas kanyart, amit a zubogó víz tesz, a hatalmas hegyek ölelésében, egy szóval Pazar. Ezen a vidéken kanyarok Spartacus ösvénye is, amit eredetileg vadászati célokra használtak csupán, de egy ideje a kalandor turisták előtt is megnyitották az utat. Amikor mi voltunk csodaszép volt, néha csörgedező patakokon kellett átszelni, de a kövek segítségével száraz cipővel megúsztuk, a kilátás pedig minden fáradtságunkért kárpótolt. Egyébként a túra könnyű, kezdőknek is ajánlott. Itt van a javasolt útvonal.

hirdetes

Gyilkos-tó a Bakonyban

De a Gyilkos-tó nem Erdélyben van? Nem, nem buktunk meg a földrajz vizsgán, de higgyétek el nekünk, hogy van egy gyilkos-tavunk a határon belül is. A rejtett kincs Bakonyban található, és bár méretében meg sem közelíti a névadó nagytestvérét, látványban abszolút nem rossz. A Bakony béli őszi természet egyébként is varázslatos, érdemes felfedezni! Hogy pontosan hol keresd azt ebben a részletes cikkben megtudhatod!  

hirdetes

A Csárda-hegy „Jurassic Parkja"

Voltak itt már mindenféle külföldi desztinációkra hajazó magyar helyszínek, de a legkülönlegesebb egyértelműen a filmbe illő helyszín, az Úrkúti őskarszt, ami egy valóságos geológiai csoda, ráadásul csak egy karnyújtásnyira van a Balatontól. Könnyed útvonal, ami tényleg elképesztően különleges látvánnyal fogad minket, mintha nem is Magyarországon sétáltatnánk a túrcipőnket. 2013-ban az év földtani értékévé választották, vétek lenne kihagyni, de tényleg! A részletes, képes élménybeszámolónkat itt olvashatod!  

Sissy kedvence- Gödöllői Kastély

Számos remek természetközeli őszi kirándulóhelyet ajánlottunk már, de ha valaki valami kellemesebb, könnyedebb időtöltésre vágyik, és még egy kis művészetet, történelmet, valamint kultúrát is keverne a programba, akkor a Gödöllői Grassalkovich-kastélyt ajánljuk. Budapestről akár tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető, lehet hatalmasat sétálni a kertben és jókat kávézni, vagy falatozni a közeli vendéglátóhelyeken.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Október 23

Október 23: Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror... Tovább

Gönc Árpád

Gönc Árpád: a modernkori Magyarország elnöke, aki két cikluson keresztül gyakorolta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!