hirdetes

Ingyenes programokkal vár a Kulturális Örökség Napja-felmehetünk a Parlament kupolájába is

VN

Ha valami, akkor azt hiszem, hogy az ősz az izgalmas kultúrától pezsgő programok időszaka. Ennek rendje és módja szerint most egy nagyon izgalmas kulturális programot hoztunk nektek, vagyis nem egyet, hanem rögtön többet is, méghozzá a Kulturális Örökség Napja alkalmából.

Kulturális Örökség Napja 2021 legjobb programok

Kulturális Örökség Napja 2021 szeptember 18-19


Már-már mondhatni, hogy a hagyományokhoz hűen idén is megrendezik a Kulturális Örökség Napját, ahol sok-sok izgalmas programmal, koncertekkel, előadásokkal, sétákkal várják a szervezők az érdeklődőket, és bizony-bizony a legtöbb ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

” A kulturális örökség része életünknek, emlékeket idéz fel, meghatározza mindennapi hangulatunkat, magában foglalja az összetartozásunkat. A Kulturális Örökség Napjain tízezrek kerekednek fel, hogy meglátogassák a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt vegyenek egy-egy, a műemléki értékeket bemutató sétán, élvezzék a helyszíneken szervezett programok kulturális sokszínűségét. Ezen a hétvégén olyan történeti épületeket nyitnak meg, amelyek általában el vannak zárva a nyilvánosság elől. Olyan emberek mutatják be ilyenkor a rájuk bízott értékeket, akik nem csak szeretik őket, de ismerik szépségüket, múltjukat, jelenüket és fontos számukra a megőrzésük.”
hirdetes
hirdetes

Országos Széchényi Könyvtár, Sándor Palota, Rudas Fürdő, Goldberger Textilipari Gyűjtemény, A KSH Könyvtára, Fiumei úti sírkert, Darányi Palota, Nyugdíjbiztosítási Székház, Ráth-ház, Földalatti Vasúti Múzeum, Pesti Vígadó, Belügyminisztérium, vagy a Parlament? Mind-mind olyan épület, ahol már a betűk mögé van rejtve a kód, hogy itt valami izgalom, egy apró titok lesz. Szeretnéd felfedezni, megfejteni a titkukat? Akkor itt a remek alkalom, ugyanis a szeptember 28-19-én megrendezésre kerülő 2021-es Kulturális Örökség Napja alkalmából, több más helyszínnel együtt ezek is bejárhatóak, vezetett sétákon felfedezhetőek. Nemcsak kalandoroknak ajánljuk a lentebb kigyűjtött kedvenc programjainkat, és minden olyat, amiről nem esik most szó, hanem mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik a történelem, vagy a város dolgai iránt. Külön gyerekeknek szóló programok is lesznek, úgyhogy tényleg mindenki jól érezheti magát, de jöjjenek a részletek! 

Hogyan lehet feljutni a Parlament Kupolájába, milyen más programok lesznek? Lapozz és mutatjuk hol kell regisztrálni! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagy Vásárcsarnok

Nagy Vásárcsarnok: Európa legszebb vásárcsarnoka, a 9. kerület egyik legszebb és... Tovább

Magyar nyelv

Magyar nyelv: legnehezebb  a világon. A magyar nyelv az uráli nyelvcsalád tagja, a finnugor... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem